ارزان فروشی سهام عدالت ، فروشندگان سهام چقدر ضرر نموده اند؟

به گزارش تور یونان ارزان، به گزارش خبرنگاران، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت و مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در ابتدای هفته جاری بیان کرد که 96 درصد از متقاضیان فروش سهام عدالت پول خود را دریافت نموده اند.

ارزان فروشی سهام عدالت ، فروشندگان سهام چقدر ضرر نموده اند؟

وی در این خصوص گفت: 96 درصد افرادی که ثبت درخواست نموده اند، پول خود را دریافت کردند. چهار درصد باقی مانده به دلیل عدم ارائه اطلاعات درست از شماره همراه و شماره شبای خود تا به امروز نتوانستند پول حاصل از فروش 30 درصد سهام خود را دریافت نمایند.

این درحالی است که شرکت سپرده گذاری اظهار داشت که از حدود دو میلیون سهامداری که درخواست فروش سهام عدالت خود را ثبت نموده اند سهام 600 هزار نفر فروخته نشده است و برای کارگزاری ها و بانک ها ضرب الاجل معین کرد که تکلیف این سهامداران را معین کند.

اما کارگزاری ها در همان موقع هم گفتند که امکان انجام این کار در زمان محدود نیست.

با فرض بر این که سهام این 600 هزار نفر نیز طی چند هفته اخیر به فروش رفته و پول آن واریز شده است و آنطور که سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت گفته 96 درصد به پولشان رسیده اند، هنوز تعدادی از سهامداران هیچ وجهی دریافت ننموده اند.

طبق آخرین آمارهای شرکت سپرده گذاری دو میلیون و 300 هزار نفر اقدام به فروش سهامشان نموده اند که چهار درصد آن یعنی 92 هزار نفر از سهامداران هنوز پولشان واریز نشده است.

در روز شروع فروش سهام عدالت در هفته اول خرداد ماه، ارزش سهام یک میلیون تومانی معادل 16 میلیون تومان بود که در آن موقع 30 درصد آن حدود چهار میلیون و 800 هزار تومان برآورد شد.

همچنین کارگزاری ها 1.7 درصد از سهام فروخته شده را به عنوان کارمزد برمی دارند، بنابراین با کسر کارمزد اگر سهامداری که سهامش یک میلیون تومانی بوده و درخواست فروش 30 درصد آن را در خرداد ماه داده باشد باید حداقل چهار میلیون و 700 هزار تومان پول دریافت نموده باشد.

حالا اگر این سهامدار جز چهار درصدی باشد که سخنگوی ستاد سهام عدالت می گوید، اگر در همان خرداد ماه سهامش فروخته شده ولی پولش واریز نشده باشد حدود هفت میلیون تومان ضرر نموده است، یعنی سهامداران متحمل ضرر 140 درصدی در طی مدت 70 روز شده اند.

طبق آخرین ارزیابی ها از ارزش سبد سهام عدالت، سهام یک میلیون تومانی به 40 میلیون تومان رسیده که 30 درصد آن معادل 12 میلیون تومان است.

به عبارت دیگر سهامداری که 30 درصد سهامش را در خرداد ماه به قیمت چهار میلیون و 700 هزار تومان فروخته ولی پول آن هنوز به حسابش واریز نشده، اگر این روزها اقدام به فروش می کرد حدود 12 میلیون تومان باید برایش واریز می شد.

هرچند که بسیاری از کسانی که حتی پول سهامشان را همان موقع دریافت نیز، مبلغ واریزی کمتر از چهار میلیون تومان بوده است.

چرا سهامداران ضرر کردند؟

فرایند کند فروش سهام عدالت و ردوبدل اطلاعات بین کارگزاری ها یا بانک ها با شرکت سپرده گذاری مرکزی پاسخ بخشی از چرایی متضرر شدن سهامداران است.

به گفته فهیمی علت واریز نشدن پول سهام این افراد نقص اطلاعات است که به نظر می رسد بهتر بود اول اطلاعات سهامدار آنالیز بعد سهامش فروخته می شد، یا سامانه به نحوی طراحی می شد که اجازه فروش به افرادی که دچار نقص اطلاعات هستند داده نمی شد تا اینطور متضرر نشوند.

همانطور که اگر سهامدار اطلاعاتش ناقص باشد نمی تواند در سامانه سهام عدالت حتی سبد سهام خودش را ببیند، این امکان وجود داشت که سهامدار دارای نقص اطلاعات نتواند درخواست فروش بدهد.

از سوی دیگر سازمان خصوصی سازی اطلاعات سهامداران سهام عدالت که از 12 سال اخیر ثبت نموده را بدون تغییر به شرکت سپرده گذاری داد و به نحوی سامانه سهام عدالتی که در این سازمان وجود داشت را بست؛ یعنی سازمان خصوصی سازی نیز می توانست فرصت ویرایش اطلاعات را به سهامداران به خصوص در خصوص شماره تلفن بدهد تا بخشی از این مسائل به وجود نیاید.

آخرین اخبار درباره سهام عدالت را در صفحه اختصاصی سهام عدالت خبرنگاران بخوانید.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 21 مهر 1399 بروزرسانی: 21 مهر 1399 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 1254

به "ارزان فروشی سهام عدالت ، فروشندگان سهام چقدر ضرر نموده اند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزان فروشی سهام عدالت ، فروشندگان سهام چقدر ضرر نموده اند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید