سنگین ترین مشت تاریخ

به گزارش مجله میکونوس، نام راکی دربوکس برای همه یادآور سری فیلم های راکی است؛ مجموعه ای خاطره انگیز و پرمخاطب پیرامون زندگی و مسابقات بوکسوری به نام راکی بالبوآ برای آن که بگوید با تلاش زیاد و امید، می توان از دل شکست به لذت پیروزی رسید.

سنگین ترین مشت تاریخ

به گزارش خبرنگاران به نقل از روزنامه خبرنگاران ، اما 20 سال قبل از آن که جان جی آویلدسون، در سال 1976 به عنوان کارگردان فیلم راکی، برنده جایزه اسکار بهترین کارگردانی شود، جهانی حرفه ای بوکس قهرمانی به نام راکی مارسیانو داشت که بدون حتی یک شکست، 5 سال متوالی قهرمان سنگین وزن بوکس جهان شد. برخلاف سیلوستر استالونه، بازیگر نقش راکی که در مقابل دوربین های هالیوود بارها باخت، راکی مارسیانو هرگز طعم شکست را نچشید تا تنها بوکسور سنگین وزن تاریخ لقب بگیرد که بدون شکست اعلام بازنشستگی می کند.

روکو فرانسیس مارکه جیانو که پدر و مادری ایتالیایی داشت روز اول سپتامبر 1923 در جنوب براکتون در ایالت ماساچوست آمریکا به دنیا آمد و در 25 سالگی، نخستین مبارزه رسمی خود را در مسابقات بوکس حرفه ای با پیروزی پشت سر گذاشت. مارکه جیانو هر 16 مبارزه نخست خودش را برد؛ آن هم در شرایطی که هیچ یک از مبارزه ها به راند ششم کشیده نشد و در 9 مبارزه، حریف در همان راند نخست ناک اوت شد. از آن به بعد برای این که گوینده سالن، برای تلفظ نام او دچار مشکل نشود، مارکه جیانو نام خود را به مارسیانو تغییر داد؛ راکی مارسیانو.

آقای ناک اوت

مارسیانو تا قبل از سال 1950 در 9 مبارزه دیگر هم به پیروزی رسید تا با 25 برد متوالی وارد نیمه دوم قرن بیستم شود. در این 25 مبارزه، 23 بار حریفان مقابل مارسیانو ناک اوت شدند!

مبارزه بیست و ششم راکی مارسیانو در روز 24مارس 1950، سومین مبارزه این بوکسور بود که 10 راند کامل به طول انجامید. حریف، رولاند لا استرازا نام داشت؛ کسی که تا قبل از آن مبارزه، مثل خود مارسیانو بی شکست بود و رکورد 37 برد متوالی را در کارنامه اش داشت. لا استرازا بیش از هر بوکسور دیگری به پیروزی مقابل مارسیانو نزدیک شد، اما پس از 10 راند مبارزه سنگین، درحالی که امتیازها کاملا برابر بود، با تصمیم داوران، دستان مارسیانو به عنوان فرد پیروز بالا رفت.

برد پشت برد

مارسیانو بعد از آن، 11 مبارزه دیگر را هم با آمار جالب 10 ناک اوت به سود خود به پایان برد تا این که در روز 26 اکتبر 1951 به جو لوئیس رسید. جو لوئیس، ملقب به بمب افکن قهوه ای، هنوز هم به عنوان یکی از بزرگترین بوکسورهای سنگین وزن تمام تاریخ شناخته می شود. او طی سال های 1937 تا 1949 قهرمان جهان شد، تا طولانی ترین سلطه را بر بوکس سنگین وزن جهان داشته باشد. مبارزه با راکی مارسیانو برای جو لوئیس 37 ساله شصت و نهمین و آخرین مبارزه عمر ورزشی این بوکسور سرشناس به حساب می آمد. اگرچه مارسیانو تمایلی به آن مبارزه نداشت اما لوئیس گفته بود: مارسیانو آخرین مرد روی کره زمین است که می خواهم با او بجنگم.

خیلی ها نگران اتفاقات آن مسابقه بودند و دوست نداشتند شکست قهرمان 13 دوره جهان را مقابل بوکسوری که هنوز یک عنوان جهانی ندارد، شاهد باشند. اما این رخ داد. جو لوئیس نه تنها باخت که در راند هشتم ناک اوت شد. این سومین، آخرین و سنگین ترین شکست جو لوئیس در عمر ورزش حرفه ای او بود.

اولین کمربند قهرمانی

مارسیانو با 38 برد متوالی بیش از هر زمان دیگر خود را به کسب عنوان جهانی نزدیک می دید. او 4 حریف دیگر را هم ناک اوت کرد تا به مبارزه برای کسب عنوان قهرمانی جهان دعوت شود. حریف او جرسی جووالکات بود؛ کسی که یک سال قبل با کسب عنوان قهرمانی در 37 سالگی، لقب مسن ترین قهرمان فوق سنگین جهان را به خود اختصاص داده بود. همه نگاه ها به نبرد پنسیلوانیا در روز 23 سپتامبر 1952 بود. آیا والکات از عنوان قهرمانی اش دفاع می کند؟ مبارزه با رجحان والکات شروع شد. مارسیانو روی یکی از ضربات سنگین والکات نقش بر زمین شد و چیزی نمانده بود در همان راند اول ناک اوت شود. این اولین بار بود که مارسیانو در رینگ بوکس سقوط می کرد. با این حال بلند شد و دوازده راند دیگر جنگید. آن زمان مسابقه برای کسب عنوان قهرمانی در 15 راند برگزار می شد و مارسیانو تا به امروز تجربه حضور درچنین رقابت سنگینی نداشت، درحالی که والکات 5 بار در نبردهای 15 رانده مبارزه کرده بود. تقابل این دو به راند سیزدهم کشیده شد و والکات همچنان در امتیازات از مارسیانو پیش بود. تنها راه باقی مانده برای مارسیانو این بود که حریفش را ناک اوت کند؛ اتفاقی که در ثانیه 43 راند 13 افتاد. والکات با دو ضربه سنگین به طناب های کناری رینگ آویزان شد و بعد سقوط کرد. شمارش شروع شد و مارسیانو با ضربه ای که گفته می شود یکی از سنگین ترین مشت های تاریخ بوکس بود و دقیقا روی فک والکات فرود آمد، عنوان قهرمانی جهان را به دست آورد.

آخرین مبارزه

بعد از آن، راکی مارسیانو شش بار از عنوان قهرمانی اش دفاع کرد و جز یک مسابقه با ازارد چارلس که 15 راند ادامه پیدا کرد، او سایر رقبا را با ناک اوت از رینگ مسابقه بیرون کرد. آخرین مبارزه او در 21 سپتامبر 1955 با آرچی مور 38 ساله بود. در راند دوم، مارسیانو برای دومین بار در عمر دوران قهرمانی اش، با ضربه حریف نقش بر زمین شد و داور برای اعلام ناک اوت تا عدد 4 شمرد اما او ایستاد و با بازیابی خود، در راند نهم توانست این حریف را هم ناک اوت کند.

مارسیانو در روز 27 آوریل 1956، در حالی که فقط 32 سال داشت، اعلام بازنشستگی کرد تا رکورد او با کسب 49 پیروزی متوالی در رینگ بوکس، بدون حتی یک شکست، برای همیشه ماندگار شود. مارسیانو یک رکورد دست نیافتنی تر هم دارد و آن ناک اوت حریفان در 88 درصد مبارزات است! او از مجموع 49 مبارزه اش، در 43 مورد حریفان را ناک اوت کرد.

سقوط تراژیک

مرگ گاهی اوقات، زمانی از راه می رسد، که هیچ کسی انتظارش را ندارد. برای این بوکسور بی شکست هم زمان مرگ، غیر منتظره بود. 31 آگوست سال 1969 (یک روز قبل از سالگرد تولد 46 سالگی راکی مارسیانو) او در یک هواپیمای کوچک خصوصی قصد سفر به آیووا را داشت که به دلیل تاریکی و نامساعد بودن هوا، خلبان تصمیم می گیرد هواپیما را در یک فرودگاه کوچک در خارج از آیووا بنشاند که در فاصله 3 کیلومتری از فرودگاه، در اثر خطای دید با درختی برخورد می کند و همه سرنشینان جان خود را از دست می دهند. 5 سال پس از این حادثه تلخ، باربارا مارسیانو، همسر راکی مارسیانو در 46 سالگی به دلیل سرطان ریه درگذشت و در کنار راکی، در گورستانی در فلوریدا به خاک سپرده شد.

نبرد مجازی با محمدعلی

راکی مارسیانو اواخر جولای 1969، در ساخت فیلمی با عنوان نبرد فوق العاده مارسیانو و علی The Superfight: Marciano vs. Ali شرکت کرد. این فیلم به صورت تصویربرداری اسپارینگ (حریف تمرینی) و تلفیق تصاویر از طریق کامپیوتر ساخته و سال 1970 در دو نسخه؛ یکی پیروزی مارسیانو راکی و دیگری پیروزی محمد علی کلی، منتشر شد. با این حال راکی مارسیانو خودش هرگز پیروز نشد این فیلم را تماشا کند.

رضا پورعالی - گروه ورزش / روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 12 فروردین 1400 بروزرسانی: 12 فروردین 1400 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 1594

به "سنگین ترین مشت تاریخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سنگین ترین مشت تاریخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید