آشنایی با باغ موزه هنر ایرانی
به گزارش مجله میکونوس، باغ های ایرانی از مشهور ترین باغ های دنیا هستند که برخی از آن ها در فهرست آثار میراث دنیای یونسکو هم به ثبت رسیده اند. باغ موزه هنر ایرانی یکی از جاذبه های گردشگری شهر تهران است که در منطقه الهیه قرار گرفته است. عمده معروفیت این باغ موزه، به خاطر وجود ماکت هایی زیبا از جاذبه های گردشگری معروف ایران در آن است. امروز قصد داریم تا گشتی در این باغ زیبا بزنیم. بنابراین، با خبرنگاران همراه شوید تا با دیدنی های این مکان بیشتر آشنا شویم.
تا به حال نام باغ موزه هنر ایرانی به گوشتان خورده است؟ متاسفانه شهروندان تهرانی، از وجود بسیاری از جاذبه های گردشگری اطرافشان بی خبرند. باغ موزه هنر ایرانی یکی از این جاذبه هاست که به نظر می رسد کمتر کسی نام آن را شنیده باشد و یا به دیدن زیبایی های آن رفته باشد. این باغ یکی از مقاصد تفریحی شهر تهران است که در سال 1384 عملیات بازسازی کلی بر روی آن صورت گرفت. پس از بازسازی محوطه این پارک، مراکز فروش صنایع دستی و برخی محصولات فرهنگی - هنری، کارگاه های هنری و چند محوطه فضای سبز دیگر هم به این مجموعه اضافه شد.
برای مطالعه بیشتر با 1000islandtour.com: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
پیشینه باغ موزه هنر ایرانی
تاریخچه این باغ موزه زیبا، به سال 1310 و دوران رضا خان بر می شود. طرحی که در آن سال برای باغ کشیده بودند، هیچ شباهتی به طرح کنونی باغ نداشته و در واقع، بسیاری از حوضچه ها و آب راه های پارک، در سال 84 به آن اضافه شده است. این مجموعه در ابتدا یک باغ ویلای شخصی، متعلق به همسر یکی از فرمانده های ارتش کشور در زمان شاه بود. پس از در ایران، کاربری این باغ هم از حالت باغی شخصی، به شکل پارکی عمومی در آمد. باغ موزه هنر ایرنی سال ها در اختیار خانه سینما قرار داشت، اما پس از بازسازی های کلی سال 1384 تغییر کاربری داد و در نهایت در سال 1386 فعالیت خود را به عنوان یک باغ موزه آغاز کرد. این باغ 1 هکتاری در شمال شرق تهران و در منطقه الهیه واقع شده است.
زیبایی های باغ موزه هنر ایرانی
چرا به این مکان باغ موزه می گویند؟ باغ موزه های مکان ها یا در واقع باغ هایی هستند که در کنار فضای سبز و باصفایشان آثاری تاریخی یا هنری هم در معرض نمایش عموم قرار گیرند. هنرمندان در این باغ تمام تلاش خود را کرده اند تا پیشینه تاریخی و فرهنگی ایران را در قالب نمادهایی از جاذبه های گردشگری کشور، گرد هم آورند. بنابراین این مکان هم یک باغ ایرانی زیباست و هم یک موزه غنی از آثار هنری هنرمندان کشور.
آثار هنری موجود در این باغ را به دو دسته تقسیم کرده اند. بخش اول، ماکت های بسیار زیبایی از آثار باستانی و جاذبه های گردشگری کشور هستند که برای بازدید در این باغ قرار داده شده اند. گویا بسیاری از این آثار را در دوران پیش از، برای شرکت در جشن های 2500 ساله شاهنشاهی ساخته بودند. در کنار این ماکت های ارزشمند بتونی، آثار حجمی بسیار زیبایی هم از برخی هنرمندان معاصر ایران در باغ موزه هنر ایرانی وجود دارند که علاقه مندان به هنر مجسمه سازی و کار با چوب و فلز، می توانند از آن ها بازدید کنند.
ماکت هایی که در این مجموعه نمایش داده شده اند عبارتند از: ماکت های گنبد قابوس، هشت بهشت، عمارت چهل ستون، عمارت شمس العماره، پل تاریخی سی و سه پل، کاروانسرای مهیار، باغ فین کاشان، نقش رستم، برج آزادی تهران، برج میلاد تهران، مجموعه جهاین قره کلیسا و مقبره دانیال نبی.
دسته دوم آثار هنری موجود در این باغ موزه، آثار و دست سازه های هنری هنرمندان معاصر کشور است که در نگارخانه آن نگه داری می شود. بازدید از این آثار در زمان های محدودی در روز امکان پذیر است. در کنار ماکت های معروف و حیرت انگیز این مجموعه و البته آثار هنری موجود در نگارخانه و برخی از دیوار های پارک، کارگاه های آموزش تخصصی هنرهای معاصر و صنایع دستی و همچنین نمایشگاه های عرضه و فروش صنایع دستی کشور هم برگزار می شوند که گردشگران می توانند از آن ها بازدید کنند. علاقه مندان به شرکت در این کارگاه ها، ابتدا در دوره هنری مورد نظرشان ثبت نام می کنند و پس از پایان دوره گواهینامه ای با تایید استاد خود دریافت خواهند کرد.
یکی دیگر از موارد دیدنی و مجذوب کننده این باغ موزه، نمایشگاه عکس فضای باز آن با امکان نمایش 20 اثر هنری در دوره های ماهیانه است. معمولا عکس هایی از تهران قدیم در این نمایشگاه، نمایش داده می شوند. در گوشه دیگری از باغ موزه هنر ایرانی کافه ای سنتی وجود دارد که با طراحی سنتی و بسیار زیبایش پذیرای گردشگران و بازدید کنندگان از باغ است.
برای مطالعه بیشتر با 1000islandtour.com: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
مسیرهای دسترسی به باغ موزه هنر ایرانی
اگر با اتومبیل شخصی قصد بازدید از این باغ موزه را دارید، ابتدا باید به خیابان ولیعصر و پارک وی بروید، از پارک وی که عبور کردید، به خیابان فرشته (شهید فیاضی) بپیچید. می توانید خودروی خود را در خیابان بوسنی و هرزه گوین پارک کنید.
اگر قصد دارید تا با مترو، بی آر تی و یا تاکسی به دیدن این مجموعه زیبا بروید، باید به وسیله یکی از این وسال یاد شده، خود را به میدان تجریش برسانید. از خیابان شهید دربندی تاکسی هایی به مقصد باغ موزه هنر حرکت می کنند. البته اگر اهل پیاده روی باشید هم می توانید با حدود 20 دقیقه پیاده روی خود را به پارک برسانید.
آدرس: میدان تجریش، خیابان شهید دربندی (مقصود بیگ)، خیابان دکتر حسابی، باغ موزه هنر ایرانی
تلفن تماس: 22686065
ایام بازدید: همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت 9 صبح تا 21:30