شبیه سازی رفتار سازمان بر پایه مدیریت ریسک
به گزارش مجله میکونوس، برای مدیریت شرکت ها و یا سازمان ها روش ها و ابزارهای مختلفی در جهان توسعه داده شده که بعضاً سابقه کار روی بیش از نیم قرن می باشد.
به گزارش خبرنگاران بنابر اعلام شرکت دانش بنیان دانا رهیاب خبره، هنر مدیریت یک مجموعه را شاید بتوان با رانندگی در مسابقات فرمول یک مقایسه نمود. یک راننده خودرو فوق پیشرفته فرمول یک، از پشتیبانی یک تیم حرفه ای در زمان مسابقه برای تصمیم گیری استفاده می نماید، ولی در لحظات حساس استنتاج از انبوه اطلاعات مربوط به خودرو، جاده، آب و هوا و ... برعهده مدیر است که تصمیم او می تواند حیاتی باشد. مدیر هم بدون شک برای تصمیم گیری احتیاج به ابزار مانیتورینگ شرایط داخل و خارج سازمانی دارد ولی باز بار مسئولیت تصمیمات در لحظات حساس و تبعات آن به عهده اوست.
ریسک پذیرفتن تبعات تصمیم با آگاهی به اینکه عوامل موثر متعددی خارج از حیطه کنترل مدیر می باشد، چالش اصلی در مدیریت است. بعضی از تبعات قابل تصور است و تصمیم گیر مجموعه می تواند اثرات و پس لرزه های آن را تخمین بزند. ولی تبعاتی وجود دارد که تاثیرات ترکیبی دارند و مسائل چند بعدی (multidisciplinary failure) ایجاد می نمایند. تعداد این تبعات کم نیست و تخمین زدن آنها نیز چالش برانگیز است. در ریاضیات اصطلاحی به نام آشفتگی (Chaos) وجود دارد. نظریه آشوب بیان می نماید که در سیستم های پیچیده و آشفته می تواند الگوهای زیربنایی، پیوندهای متقابل، حلقه های بازخورد، تکرار و شباهت وجود داشته باشد.
پلتفرم خدمات ریسکوئیک یکی از ابزارهایی است که هدف آن یاری به مدیران در شناسایی گلوگاه ها و تخمین اثرات رخدادهای داخل و خارج سازمانی است. برای توسعه این پلتفرم از مفاهیم مدیریت ریسک استفاده شده که در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه روزافزون می باشد. علاوه براین مدل سازی تخصصی و استفاده از مفاهیم ریاضی پایه های اصلی این پلتفرم می باشد.
توسعه دهنده پلتفرم Risquick، شرکت دانش بنیان دانا رهیاب خبره می باشد. کاربرد اصلی این پلتفرم خدمات در زمینه عارضه یابی سازمانی، افزایش بهره وری و شبیه سازی آینده رفتار سازمان می باشد. تا به امروز این پلتفرم در شرکت های مختلفی در عرصه فراوری و خدمات بکار گرفته شده است.
منظور از پلتفرم چیست؟
سامانه ریسکوئیک برای آن که بتواند کارایی مناسبی داشته باشد و نتایج آن کاربردی باشد، می بایست حلقه های مختلفی را به طور یکپارچه در جریان کار خود داشته باشد. به طور کلی، این حلقه ها عبارتند از الف) جمع آوری سازمان یافته داده، ب) طبقه بندی داده و دستیابی به اطلاعات مفهوم دار، ج) ایجاد تنظیمات لازم مدل سازی براساس ساختار سازمان و اطلاعات بدست آمده، د) انجام شبیه سازی و دستیابی به نتایج و بهینه سازی مدل ها و ه) منتشر کردن نتایج با فرمت های مناسب و قابل درک. یکی از ویژگی های این سامانه یکپارچگی این ماژول ها است که باعث می گردد به صورت یک پلتفرم دیده گردد و قابل سفارشی سازی برای هر سازمانی می باشد.
شرکت دانا رهیاب خبره (داناسل) به عنوان بازوی برون سازمانی، اطمینان از استقرار چارچوب سازمانی مدیریت ریسک را بر عهده دارد. سرمایه گذاران، سهامداران و هیات مدیره سازمان فی نفسه ریسک های مختلف مربوط به حوزه فعالیت سازمان خود و عدم قطعیت های دستیابی به اهداف را پذیرفته اند. کوشش ما در راستای بکارگیری و توسعه پلتفرمی ساختاریافته و علمی برای مدیریت ریسک یکپارچه سازمان به گونه ای می باشد که بتواند سرمنشاء سایر زیرساخت های سازمان باشد. ریسک یک شرکت فراتر از اکوسیستمی است که سازمان در آن فعالیت می نماید، زیرا موفقیت به شبکه پیچیده ای از روابط شخص ثالث بستگی دارد. عوامل متعددی وجود دارد که سازمان ها را وادار به اهمیت بیشتر برای خطرات شخص ثالث می نماید.
ریسک و آگاهی بر ریسک به گوش همگی آشنا است و در زندگی روزمره نیز بسیار شنیده ایم; چه ریسک بزرگی کردی، ریسک این سرمایه گذاری را دیده ای، تصمیم پر ریسکی است و ... . ریسک ارتباط مستقیم با علم احتمالات دارد و این بدان معنی است که قوانینی بر آن حکمفرما است. در زمینه سرمایه گذاری اقتصادی استفاده از ابزارهای محاسباتی سالهاست در جهان و ایران مورد استفاده قرار می گیرد. هدف پلتفرم ریسکوئیک، نگاهی جامع تر در زمینه شناخت ریسک و قدم برداشتن بر این اساس در شرکت ها و سازمان ها می باشد.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع: خبرگزاری ایسنا