عوامل چهارگانه موثر بر بازار خودرو در نیمه اردیبهشت
به گزارش مجله میکونوس، خبرنگاران: پرونده قیمت خودروهای پرطرفدار داخلی در نیمه اردیبهشت 1400 تحت تاثیر چهار عامل مذاکرات وین و تعطیلی مراکز شماره گذاری خودرو و اعلام قیمت های جدید خودرو و نوسان قیمت دلار قرار داشت.
به گزارش ؛ مذاکرات وین از نیمه فروردین ماه شروع شد و هر چند در ابتدای امر نتوانست بازار را چندان تحت تاثیر قرار دهد، اما با پیش رفت مذاکرات و به وجود آمدن انتظارات مثبت از مذاکرات به مرور به نوعی ثبات رسید و پس از آن در بعضی از محصولات نیز شاهد بودیم.
از سوی دیگر تعطیلی مراکز شماره گذاری خودرو نیز موجب شد تا بازار با کاهش معاملات همراه گردد، روندی که به صورت مستقیم بر بازار خودرو اثرگذاشت و موجب شد تا بازار شکل آرامی به خود گیرد.
اما اصلی ترین عامل اثرگذار در هفته سپری شده را شاید بتوان به اعلام قیمت های جدید خودرو نسبت داد. طبق مصوبه شورای رقابت مقرر شد قیمت محصولات به طور متوسط 8.2 درصد و خودروهای سایپا به طور میانگین 8.9 درصد افزایش یابد. براساس مصوبه این شورا این افزایش قیمت، برای تمامی خودروهای مشمول دستورالعمل قیمت گذاری شورا، تا انتها شهریور 1400 اعمال و اجرا می گردد. هر چند این عامل در روزهای اول چندان نتوانست بر بازار خودرو اثرگذارد با این حال باید منتظر بود و دید در روزهای آینده این مصوبه چه تاثیری بر بازار خودرو خواهد داشت. فعالان بازار خودرو معتقدند افت موجب شده تا این مصوبه نتواند در روزهای اول تصویب بازار را تحت تاثیر قرار دهد و باید منتظر بود تا اثرات این مصوبه در بازار نمایان گردد.
براساس ارزیابی های انجام شده بازار خودروهای پرطرفدار داخلی در نیمه اردیبهشت شکل نزولی به خود گرفت؛ بطوریکه محصولات پرطرفدار در هفته سپری شده بیشتر محصولات پرطرفدار افت 1 تا 5 میلیون تومانی قیمت را تجربه کردند. اما دو خودرو (سمند LX با موتور EF7) و (پژو 206 صندوقدار) با رشد 1 تا 3 میلیونی قیمت هفته را به انتها رساندند.
خانواده کوییک این هفته در میان محصولات ساپا افتی 2 تا 2.5 میلیون تومانی را تجربه کردند. براساس ارزیابی بازار، کوییک معمولی در هفته سپری شده افتی دو میلیون تومانی قیمت داشت و قیمت آن به 146 میلیون تومان رسیده. کوییک R نیز با افتی 2.5 میلیونی در بازار با قیمت 153 میلیون و 500 هزار تومانی این هفته را به انتها رساند.
از دیگر محصولات سایپا می توان به خودرو شاهین اشاره نمود که اواخر سال گذشته به تعداد محدود و به صورت نمادین به خریداران این خودرو تحویل شد. شرکت سایپا در آن موقع قیمت 268 میلیون تومان را برای این خودرو معین کرد و تعیین نیست این خودرو در تحویل رسمی با چه قیمتی به دست خریداران خواهد رسید.
براساس رصد بازار، خودرو پرطرفدار این شرکت یعنی 206 تیپ 2 این هفته را با افت 3 میلیونی قیمت به انتها رساند و در بازار با قیمت 199 میلیون تومان معامله شد.
ارزیابی انجام شده از بازار نشان دهنده آن است که تیپ 5 این خودرو در هفته سپری شده افت یک میلیونی قیمت داشته و با قیمت 257 میلیون تومان در بازار معامله شد. اما با ارزیابی بازار خودرو می توان گفت پژو 206 صندوقدار دیگر محصول خانواده 206 که همیشه توانسته نظر خانواده ها را به خود جلب کند، این خودرو در بازار در محدوده قیمتی 245 میلیون تومان قیمت خورد و رشد 3 میلیون تومانی را تجربه کرد.
در میان محصولات ایران خودرو نیز سمند LX افتی 3 میلیونی نسبت را در هفته سپری شده تجربه کرد و قیمت آن به 192 میلیون تومان در بازار رسید.
اما سمند lx با موتورEF7 این هفته را با افزایش یک میلیونی پشت سرگذاشت و در بازار با قیمت 201 میلیون تومان قیمت خورد.
سمندسورن هم افتی 5 میلیونی را تجربه کرد و با این شرایط بیشترین افت قیمت را در هفته سپری شده تجربه کرد. این خودرو در هفته گذشته با قیمت 240 میلیون تومان در بازار معامله شد.
از دیگر محصولات بازار پرتیراژ ها می توان به تیبا صندوقدار اشاره نمود؛ ارزیابی بازار خودرو نشان می دهد که این خودرو این هفته افت قیمت 4 میلیون تومانی قیمت داشت و با قیمت 121 میلیون تومان در بازار معامله شد. قیمت تیبا2 معمولی نیز افتی 4 میلیونی در هفته جاری داشت و در بازار 132میلیون تومان قیمت خورد.
اما ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی هم تراز تیبا است از دیگرخودروهایی است که در این هفته ثبات قیمت داشته است. براساس ارزیابی بازار ساینا درهفته سپری شده با قیمت 134 میلیون تومان در بازار معامله شد.
منبع: اقتصادنیوز