تور لحظه آخری تایلند: به دنیای غذاهای تایلندی خوش آمدید؛ 39 طعم نو و هیجان انگیز
به گزارش مجله میکونوس، غذاهای تایلندی متنوع، متفاوت و پیچیده هستند. تنوع آنها آنقدر زیاد است که حتی گردشگرانی که پای ثابت سفر به تایلند هستند، شاید بیشتر آنها را نمی شناسند. شاید خیلی ها با شنیدن نام غذاهای تایلندی، تصور غذاهای ناخوشایندی از حشرات و جانوران عجیب و غریب داشته باشند اما غذاهای تایلند فراتر از این ها است. با خبرنگاران سفری به دنیای غذاهای تایلندی داشته باشید.
با تور لحظه آخری تایلند از زیباترین کشور جنوب شرقی آسیا دیدن کنید و شهرهای زیبای بانکوک، پوکت و پاتایا تایلند را ببینید.
سوپ های تایلندی
سوپ بخش مهمی از غذاهای تایلندی به شمار میرود. شاید از نظر ما سوپ یک پیش غذاست ولی در تایلند غذای اصلی است.
1. کائو سوی (Khao Soi)
این غذای پرهوادار شمال تایلند، سوپی از شیر نارگیل است که با نودل های گندم و گوشت و رشته فرنگی های سرخ شده سرو می شود. کائو سوی غذایی با رایحه ای تند است که ادویه هایی از جمله رازیانه، دارچین و هل دارد. کائو سوی در منطقه چیانگ مای تایلند بسیار فراوان است ولی در سایر نقاط تایلند کمتر پیدا خواهد شد.
2. کائو تام (Khao Tom)
کائو تام سوپ برنج حاوی خرده برنج، زنجبیل ریز، کرفس چینی، گوشت، مرغ و یا میگو است. این سوپ سبک به راحتی هضم می شود و مناسب وعده صبحانه یا شام است.
3. سوپ نودل (Guay Teow)
سوپ نودل یکی از غذاهای محبوب خیابانی تایلندی است که ریشه آن به کشور چین بر می شود. این سوپ از مرغ یا گوشت قرمز، رشته فرنگی و نودل برنج درست می شود که انتخاب نوع آن به سلیقه شما بستگی دارد. چاشنی سوپ نودل، پودر فلفل دلمه ای، شکر، آب لیمو ترش و سس ماهی است. در کنار آن سبزیجات هم سرو می شود.
خرید بلیط هواپیما تایلند را می توانید از سایت خبرنگاران برترین سایت رزرو بلیط انجام دهید.
4. تام یوم گوونگ (Tom Yum Goong)
سوپ میگو تند (تام یوم گوونگ) ترکیبی تایلندی از لیمو ترش، فلفل قرمز، کفیر و سس ماهی است که میگو و قارچ و شیر غلیظ نارگیل هم به آن اضافه می شود.
5. کائنگ لیانگ (Kaeng liang)
سوپ سبزیجات تایلندی یا کائنگ لیانگ با آب مرغ، ذرت، کدو تنبل، قارچ و سایر سبزیجات درست می شود که بسته به منطقه تایلند، گاهی به آن سس ماهی یا سس سویا هم اضافه می نمایند. این سوپ یکی از سالم ترین غذاهای تایلندی است.
غذاهای اصلی تایلندی
در تایلند تفاوت نوع غذایی در وعده های صبحانه، نهار و شام وجود ندارد و همه غذاها ممکن است در هر وعده ای خورده شود ولی بعضی از غذاها را می توان جزو دسته غذاهای اصلی دانست.
6. سوسیس تایلندی
دو نوع معروف سوسیس در تایلند وجود دارد. ایسان (Isan) که با گوشت قرمز و برنج تخمیر شده تهیه می شود و سوسیس تایلند شمالی که با سبزیجات و ادویه جات تایلندی مثل علف لیمو، کفیر و سیلاننترو (cilantro) به آن طعم می دهند. ایسان مخلوطی از گوشت و برنج است که درون کیسه پر می نمایند و پس از چند روز که تخمیر شد، مورد استفاده قرار می گیرد. طعم ترش گوشت خوک تخمیر شده شاید برای خیلی ها خوشایند نباشد ولی این موقعیت را از دست ندهید و در سفر به تایلند حتما سوسیس تایلندی را امتحان کنید چون طعم دهنده های مختلفی هستند که ناخوشایندی طعم آنها را از بین می برد.
7. روتی (Roti)
این پنکیک های باریک و چند لایه به احتمال زیاد از هند سرچشمه گرفته اند اما در جنوب تایلند، مالزی و سنگاپور به غذای اصلی تبدیل شدند. روتی را می توان با کاری و همراه با گوشت و برنج سرو کرد یا آن را با میوه و شیره های مختلف به عنوان دسر خورد. روتی که با شیر شیرین غلیظ پوشانده شده، یک میان وعده عالی خیابانی در تایلند به شمار می رود.
8. برنج شفته تایلندی
برنج شفته دانه های درشت و پخته شده برنج است که حالت چسبندگی دارند. این برنج در یک دیگ پخته شده و به صورت توپک هایی سرو می شوند که برای خوردن آنها ضروری است از دست بهره ببرید. معمولا تایلندی ها این توپک ها را داخل سالاد یا طعم دهنده های دیگر فرو می برند و بعد می خورند.
9. لارب و نام توک (Larb and Nam Tok)
لارب از گوشت خرد شده و نام توک از گوشت کبابی تکه شده تهیه می شود هر دوی این غذاها یک سس مشترک دارند که مخلوطی از آب لیمو، خمیر ماهی، ادویه جات و گیاهان معطر است و معمولا همراه با برنج سرو می شوند.
10. گای یانگ (Gai Yang)
گای یانگ، مرغ گریل شده ساده ای است که درکوره های ذغالی در کنار جاده ها پخته می شوند. البته گوشت قرمز کبابی و ماهی کبابی هم در کنارشان دیده می شود. مرغ یا گوشت و ماهی را معمولا در سس ساده از آب لیمو، شکر و سایر مواد، طعم می دهند و سپس گریل می نمایند.
11. گای تود (Gai Tod)
گای تود در واقع جوجه سرخ شده است که پوست آن ترد و طلایی شده و گاهی اوقات طعمی شیرین دارد. در بعضی موارد در هنگام سرخ شده به آن دانه کنجد اضافه می نمایند یا آن را در سس تند می خوابانند.
یکی از ترکیب های غذایی پرهوادار در تایلند برنج شفته، گای تود و سام تام است.
12. موپینگ (Moo Ping)
موپینگ گوشت طعم دار کبابی است که روی سیخ کباب درست می شود. این کباب طعمی نسبتا شیرین دارد و پر از سیر و چربی است.
13. پد کراپو (Pad Krapow)
پد کراپو با استفاده از گوشت قرمز چرخ نموده یا مرغ با ریحان تایلندی و فلفل دلمه ای سرخ شده تهیه می شود. ریحان تایلندی طعم تند و تیزی دارد با این حال مقداری فلفل هم به این غذا اضافه می شود. پد کراپو معمولا با برنج سفید سرو می شود که یک تخم مرغ نیمرو هم کنارش می گذارند. به طور حتم اگه غذای تند نمی خورید، نباید سراغ پد کاپو بروید.
14. کائی مد ما موآنگ (Kai Med Ma Muang)
کائی مد ماموآنگ (مرغ سرخ شده با آجیل) از غذاهای مورد علاقه محلی ها و خارجی ها است. این غذا با طعم شیرین، ترکیبی از مرغ سرخ شده، بادام زمینی، سس سویا، عسل، پیاز، فلفل دلمه ای، فلفل و قارچ است. این غذا در عین سادگی بسیار خوشمزه است.
15. تائو هو سونگ کرنگ (Tao Hoo Song Kreung)
تائو هو سونگ کرنگ، مخلوط از ریحان و چند مدل توفو و گوشت های سرخ شده است که معمولا با برنج بخارپز شده سرو می شود.
سالاد های تایلندی
سالادهای تایلندی آنقدر ترکیبات غنی و متفاوتی دارند که می توان آنها را به عنوان غذای اصلی خورد. بیشتر آنها از سبزیجات در کنار پروتئین تشکیل شده اند که گاهی همراه با برنج سرو می شوند.
16. کائو یوم (Khao Yum)
کائو یوم سالاد برنج تازه در جنوب تایلند است که با نارگیل سرخ شده و گیاهان معطر و سس ماهی، مزه دار شده است. مواد تشکیل دهنده این سالاد را معمولا با هم مخلوط نمی نمایند و سبزیجات و نارگیل و سس ماهی در اطراف برنج قرار می گیرد.
17. سام تام (Som tam)
یکی از غذاهای محبوب تایلندی سالاد سام تام است. سام تام از پاپایا سبز خرد شده، لوبیا سبز، گوجه فرنگی، بادام زمینی، لیمو ترش، میگو خشک، سیر، فلفل دلمه ای، خمیر ماهی و شیره خرما تشکیل شده است. تمام این مواد با هم مخلوط می شوند و سالادی یک دست با طعم کمی شیرین و گاهی تند به نام سام تام درست می شود. گاهی در سام تام تغییراتی ایجاد می نمایند و آن را با خرچنگ شور یا موز سبز و انبه سبز هم سرو می نمایند.
18. یام پلا دوک فو (Yam Pla Dook Foo)
یام پلا دوک فو سالاد انبه سبز با ماهی سرخ شده است. ماهی هایی در قطعات ریز و درشت سرخ شده همراه با انبه، سالادی شیرین، ترش و تند اشتهاآوری به نام یام پلا دوک فو به وجود می آورد.
19. یام تالای (Yam Talay)
این سالاد خوشمزه و تند غذایی سالم تایلندی است. این سالاد می تواند از ماهی مرکب، میگو، صدف یا گوشت خرچنگ تهیه می شود که گوجه فرنگی، پیاز و رشته فرنگی برنجی به آن اضافه می شود.
20. لاب (Laab)
لاب سالادی تند به سبک شمال شرقی با گوشت مرغ یا گوشت قرمز و قارچ و نعنا است. اگر تحمل ادویه تند را ندارید این سالاد گزینه مناسبی نیست.
21. پاک بوونگ (Pak Boong)
پاک بوونگ سالادی است که تنها از چند جز اصلی تشکیل شده است. این سالاد از خمیر سویا، سس سویا، سیر، پیازچه، فلفل و بعضی از چاشنی ها درست شده که به آن سس صدف هم اضافه می نمایند.
22. یوم ما موآنگ (Yum ma muang)
یوم ما موآنگ سالاد انبه سبز تایلندی است. این سالاد از ترکیب انبه سبز، هویچ و آب لیمو ترش تازه درست می شود که برای متمایز شدن طعم آن گاهی به آن شیره خرما هم اضافه می نمایند.
23. کاری تایلندی
هنگامی که شیر نارگیل را با گیاهان تازه و ادویه جات ترکیب می کنید، نتیجه آن یک غذای معطر و با طعمی خاص به نام کاری تایلندی یا kaeng می شود. کاری تایلندی معمولا با سس میگو و ماهی سرو می شود و غذایی تند محسوب می شود. کاری های تایلندی انواع مختلفی دارد کاری سبز، کاری قرمز، کاری گوشت و انواع دیگر .
24. پنانگ کاری (Panang Curry)
پنانگ کاری یا phanaeng از محبوب ترین غذای تایلندی است که به علت طعم کمی شیرین و نمکی خود شناخته شده است. در پنانگ کاری، خمیر کاری با پوست بادام زمینی، نمک، سس میگو، فلفل دلمه ای، گالانگال، لیموترش، سیر، دانه زیره و ریشه و دانه گشنیز تهیه می شود که طعم بی نظیری به آن می بخشد. پنانگ کاری قرمز معمولا با گوشت گاو یا مرغ سرو می شود البته گاهی در کنار آن سبزیجات یا توفو هم خواهید دید.
25. کائنگ پت (Kaeng Phet)
کائنگ پت کاری گوشت تایلندی است. این غذا در واقع خمیر کاری است که همراه با گوشت گاو، مرغ، ارک یا میگو سرو می شود. سبزیجاتی از جمله کدو تنبل یا توفو را می توان جانشین این گوشت ها کرد. بیشتر رستورن ها کائنگ پت را همراه با سس میگو سرو می نمایند به همین علت بسیار تند است.
26. کائنگ کیو وان (Kaeng Khiao Wan)
کائنگ کیو وان یا کاری سبز یکی از پرهوادار ترین نوع کاری در تایلند است که ترجمه دقیق نام آن کاری سبز شیرین است. طعم پایه این کاری شیر نارگیل، فلفل دلمه ای و ریحان تازه است. این نوع کاری از بقیه انواع آن شیرین تر است و معمولا برنج سرو می شود ولی می توانید آن را با روتی هم میل کنید.
در بخش مرکزی تایلند کائنگ کیو وان با شیر نارگیل، شیره خرما، سس کاری سبز و سس ماهی درست می شود. پروتئینی که در کنار آن استفاده می شود هم تکه های ماهی، گوشت گاو یا مرغ است. در بعضی منطقه ها بادمجان، نخود فرنگی یا سایر سبزیجات هم به این ترکیب اضافه می شود.
نودل های تایلندی
نودل درکشورهای آسیای شرقی همواره جایگاه خودشان را داشته اند. تایلند هم از این مورد مستثنا نیست.
27. پد تایی (Pad Thai)
پد تایلندی، نودل سرخ شده با میگو و توفو است. که در بعضی موارد سیب زمینی سرخ شده هم در کنار آن سرو می شود. پد تایی به مقدار ای که برای گردشگران خارجی جذابیت دارد در بین خود تایلندی ها هوادار ندارد.
28. پد سی ئیو (Pad See Ew)
پد سی ئیو شبیه پد تایی ولی کمی شیرین تر از آن است. برای درست کردن آن نودل های سرخ شده با تخم مرغ، کلم بروکلی و سس سویای تیره ترکیب می شوند. طعم دهنده های آن هم پودر فلفل دلمه ای یا سرکه و یا ترکیبی از هر دوی آنهاست. همراه پد سی ئیو، گوشت قرمز یا مرغ هم سرو می شود.
29. پد کی مائو (Pad Kee Mao)
پد کی مائو نوعی نودل سرخ شده است که همراه با ریحان، سس سویا، سس ماهی، سیر و فلفل سرو می شود. این غذا با سبزیجاتی مانند بروکلی، هویچ، ذرت، فلفل و جوانه لوبیا هم پخته می شود و به عنوان پروتئین، گوشت قرمز، مرغ و ماهی هم در کنار پد کی مائو قرار می گیرد.
صبحانه و میان وعده های تایلندی
همان طور که قبلا گفته شد وعده های غذایی برای تایلندی ها مجزا نیستند. ولی بعضی از غذاها را می توان جزو صبحانه دسته بندی کرد.
30. جوک (Jok)
جوک فرنی برنج است که با زنجبیل، تخم مرغ، پیازچه و گوشت طعم دار می شود. این فرنی گرم غذایی سبک و راحت اما مقوی برای وعده صبحانه است.
31. کای جیو (Kai Jeow)
کای جیو یکی از غذاهای خیابانی معروف تایلندی برای صبحانه است. کای جیو نوعی املت است که همرا با برنج پفکی و برشته سرو می شود. معمولا به این غذا همراه با سس ماهی، سس فلفلی و فلفل دلمه ای اضافه می شود.
32. پا تونگ کو (Pa Thong Ko)
دونات چینی یا پا تونگ کو از آرد سفید تهیه می شود که البته به شکل حلقه ای نیست و شکل انگشتی دارد. پاتونگ کو به عنوان میان وعده یا صبحانه همراه با قهوه یا شیر سویا سرو می شود.
33. نام پریک (Nam Prik)
نام پریک نام عمومی برای کراکر در تایلند است. این کراکر معمولا سبزیجات با عطر و طعم تند هستند اما بعضی از آنها ماهی یا میگو هستند که با برنج سرو می شوند.
34. کلوئه تود (Kluay Tod)
کلوئه تود، میان وعده خوشمزه تایلندی، موز سرخ شده است. برای درست کردن کلوئه تود موز های کوچک که کامل رسیده نیستند را در نارگیل خشک و کنجد قرار می دهند و سپس کامل سرخ می نمایند. با اینکار بیرون موز ترد و طلایی شده و داخل ان حالت نرم و کرمی می گیرد.
دسر های تایلندی
دسر در تایلند شاید با آن پس زمینه ذهنی ما از دسر متفاوت باشد. تخم مرغ در بسیاری از دسرهای تایلندی نقش اصلی را بازی می نماید.
35. توای فو (Tuay Fu)
توای فو نوعی کلوچه تایلندی است که از آرد برنج، شکرو مایه خمیر تهیه می شود. تای فو بدون فر و به روش بخارپز پخته می شود و از دسر های مورد علاقه تایلندی ها است.
36. تونگ یو (Thong Yod)
یکی از محبوب ترین دسرهای تایلندی تونگ یو است. این دسر از ترکیب زرده تخم مرغ، آرد برنج، شکر قهوه ای و گلاب گل ینامن، تهیه می شود.
37. فوی تونگ (Foy Thong)
تایلندی ها اعتقاد دارند که خوردن فوی تونگ سبب افزایش طول عمر می شود. این دسر زرده تخم مرخ پخته رنده شده است که همراه با مواد شیرین نماینده می پزند. هر چه زمان پخت زرده در فوی تونگ بیشتر باشد، رنگ آن نارنجی تر می شود.
38. جا مونگ گوت (Ja Mong Gut)
جا مونگ گوت با توجه به طرز تهیه سخت آن کمی در خیابان های تایلند نایاب است. این دسر از تخم مرغ، شکر، آرد گندم و شیر نارگیل تهیه می شود و بیشتر مواقع خمیر آن را به شکل تاج درست می نمایند. تایلندی ها بر این باورند که خوردن جا مونگ گوت سبب دست یابی به موقعیت بهتری در زندگی می شود.
39. تونگ یپ (Thong Yip)
برای تهیه این دسر سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا می نمایند، زرده ها را می زنند تا غلیظ شود، بعد زرده های زده شده با شربت قاطی می نمایند و در قالب هایی به شکل ستاره آن را می پزند.
غذاهای متفاوت تایلندی را تجربه کنید
شاید یکی از عجیب ترین خصلت غذایی تایلندی ها نداشتن لبنیات در غذاهای خود است. در هیچ وعده غذایی آنها شیر، ماست و پنیر نقشی ندارد. اما سبزیجات و پروتئین های دریایی را به وفور می توانید در غذاهای تایلند ببنید. شاید طعم غذاهای تایلندی برای شما عجیب و متفاوت باشد ولی تجربه کردن این غذاها خالی از لطف نیست.
منبع: علی بابا