نورالینک ایلان ماسک تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا را برای درمان نابینایی گرفت

به گزارش مجله میکونوس، استارتاپ تراشه مغزی نورالینک (Neuralink) ایلان ماسک اظهار داشت که پروژه ایمپلنت تجربی این شرکت که با هدف درمان نابینایی طراحی شده، عنوان دستگاه نوآورانه را از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دریافت نموده است.

نورالینک ایلان ماسک تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا را برای درمان نابینایی گرفت

برچسب دستگاه نوآورانه سازمان غذا و داروی آمریکا یک برنامه داوطلبانه است که توسعه دهندگان تجهیزات پزشکی می توانند برای آن درخواست بدهند. هدف این برنامه سرعت بخشیدن به روند تحقیق و توسعه این دستگاه هاست و هنگامی که به بعضی از دستگاه های پزشکی که برای درمان یا تشخیص بیماری های تهدیدنماینده حیات استفاده می شوند تعلق می گیرد، تولیدنمایندگان می توانند از امتیازهای مختلف FDA بهره مند گردد.

به گفته ماسک، این دستگاه تجربی که با نام بلایندسایت (Blindsight) شناخته می گردد، حتی به نابینایان مادرزادی و کسانی که هر دو چشم و عصب بینایی خود را از دست داده باشند، امکان تماشا می دهد. نورالینک هنوز توضیحی درباره زمان شروع آزمایش های انسانی این دستگاه پاسخی نداده است.

فناوری پایه ای بلایندسایت دهه هاست که برای بازگرداندن محدودیت های بینایی در بعضی افراد نابینا به صورت تجربی استفاده شده است. در این روش، یک شبکه میکروالکترودی در قشر بینایی مغز قرار داده می گردد و با الگوهایی که از یک دوربین به دست آمده، نورون های آن ناحیه را تحریک می نماید. این فناوری مبنای ساده ای دارد اما با توجه به احتیاج به تراکم بسیار زیاد الکترودها، تشکیل تصویری کامل و صحیح، پیچیده و سخت است.

بعلاوه با توجه به اینکه نابینایان مادرزادی توانایی بیولوژیکی برای تماشا با چشم های خود را ندارند، می تواند ادعای ماسک در این زمینه را گمراه نماینده دانست. چون هرچند ساختار سلولی قشر بینایی در این افراد برای وظایف دیداری بهینه سازی شده است، فاقد مسیرهایی است که مفهوم تماشا را برای افراد بینا ایجاد می نمایند.

نورالینک که در سال 2016 به وسیله ایلان ماسک (Elon Musk) و گروهی از مهندسان تأسیس شد، در حال ساخت یک رابط تراشه مغزی است که درون جمجمه کاشته می گردد و در نهایت به بیماران معلول یاری کند تا دوباره حرکت نمایند، ارتباط برقرار نمایند و بینایی خود را بازیابند. دستگاه نورالینک دارای تراشه ای است که سیگنال های عصبی را پردازش و منتقل می نماید و این سیگنال ها می توانند به دستگاه هایی مانند کامپیوتر یا تلفن انتقال یابند.

این استارتاپ بعلاوه در حال آزمایش یک تراشه کاشتنی (ایمپلنت) دیگر است که به بیماران معلول امکان استفاده از دستگاه های دیجیتال را تنها به وسیله فکر کردن می دهد، موضوعی که می تواند یاری زیادی به افراد مبتلا به آسیب های نخاعی بکند. انتظار می رود آزمایش این دستگاه شامل سه بیمار باشد تا دستگاه نورالینک در پژوهشی که چندین سال به طول خواهد انجامید، مورد ارزیابی قرار گیرد. اوایل سال 2024 نورالینک پیروز شد این دستگاه را در دومین بیمار آزمایش کند تا از آن برای انجام بازی های ویدیویی و یادگیری طراحی اشیاء سه بعدی بهره ببرد.

بدین ترتیب اکنون که FDA به نورالینک اجازه داده تا دستگاه درمان نابینایی را هم برای استفاده انسانی بهینه سازی و آزمایش کند، امید می رود که این شرکت توضیحات بیشتری درباره فناوری و برنامه ریزی برای آزمایش انسانی آن ارائه دهد.

منابع: Reuters, Tech Crunch

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 شهریور 1403 بروزرسانی: 28 شهریور 1403 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 2396

به "نورالینک ایلان ماسک تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا را برای درمان نابینایی گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نورالینک ایلان ماسک تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا را برای درمان نابینایی گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید