تهدید ترکیه: سرنوشتی بدتر از ویتنام در انتظار نیروهای آمریکایی است
به گزارش مجله میکونوس، ترکیه در آستانه سفر وزیر امور خارجه آمریکا به آنکارا ، تهدید کرد ویتنامی دیگر ، اما بدتر در انتظار نیرو های آمریکایی در سوریه است.
با ما همراه باشید تا با بهترین تور ویتنام سفر کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ترکیه در آستانه سفر وزیر امور خارجه آمریکا به آنکارا، واشنگتن را تهدید کرد ویتنامی دیگر، اما بدتر در انتظار نیرو های آمریکایی در سوریه است.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت: رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا امروز وارد آنکارا پایتخت ترکیه می گردد. این سفر شاید خاتمهی بر ائتلاف راهبردی بین دو کشور باشد که از حدود هفتاد سال پیش ادامه دارد چرا که روابط بین دو طرف تیره شده است و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، آمریکا را به حمایت اقتصادی و دادن تسلیحات جدید به یگان های مدافع خلق کرد (ی پ. گ) متهم می نماید و می گوید آمریکا مانعی بر سر راه طرح مداخله نظامی ترکیه در منطقه عفرین است که به خاتمه یک ماه خود نزدیک شده است بدون آنکه ترکیه از این مداخله نظامی به بیشتر اهداف خود دست یابد.
اردوغان نهایت خویشتنداری دیپلماتیک را در پیش گرفته است و از سخنان آتشین پیش ا ز شنیدن سخنان تیلرسون در سفر به آنکارا و شنیدن پاسخ های وی به پرسش های ترکیه که متحد واشنگتن محسوب می گردد خودداری نموده و به نظر می رسد این مأموریت را به آقای دولت باغچه لی رئیس حزب حرکت ملی گرا راستگرای تندرو سپرده است. باغچه لی زمانیکه دیروز در سخنرانی اش در شهر آنتالیا تهدید کرد به آمریکا خساراتی وارد خواهد شد که در برابر خساراتش در ویتنام ناچیز باشد از همه خط قرمز ها عبو کرد و گفت: ترک ها در کمین آمریکا هستند.
باغچه لی گفت: 20 میلیون ویتنامی کاری کردند که دویست میلیون آمریکایی به درد بیایند و فریاد بزنند و ترکیه نیز کاری خواهد نمود که آمریکا پنج برابر بیشتر از آنچه در ویتنام دچارش شد بر سرش بیاید. موشکی که یکی از تانک های ارتش ترکیه را در عفرین هدف قرار داد و به کشته شدن هفت نفر از سربازان این کشور منجر شد آمریکایی بود و زمانیکه از این موضوع اطمینان حاصل گردد آمریکا کشور جنایتکار تلقی خواهد شد.
رای الیوم نوشت: ما معتقدیم آقای باغچه لی نمی تواند تا این حد آتشین علیه هم پیمان فرضی آمریکایی آن هم یک روز پیش از رسیدن تیلرسون به آنکارا بدون هماهنگی با اردوغان حرف بزند. اردوغان با باغچه لی تبادل نقش می نماید و این دو به این باور قطعی رسیده اند که تیلرسون به خواسته های ترکیه برای متوقف کردن حمایتهایش از کرد ها و خارج کردن نیرو های آمریکایی از شهر منبج تحت کنترل نیرو های کرد در نزدیکی عفرین پاسخ مثبت نخواهد داد تا راه را برای نیرو های ترکیه ای برای آنکه بر منبج مسلط گردد هموار کند.
سخت است که حضور کنونی آمریکا را در سوریه با حضور این کشور در ویتنام در دهه 1960 میلادی مقایسه کرد چرا که شمار نیرو های آمریکایی در شمال سوریه تا الان از دو هزار سرباز فراتر نرفته اند، اما از سخنان آقای باغچه لی و نیز از سخنان قبلی اردوغان که مهم ترینش این بود کسی نمی تواند به بهانه دولت اسلامی (داعش) در سوریه و عراق بماند، می توان نتیجه گرفت نیرو های آمریکایی با سیلی عثمانی روبرو خواهند شد. آنچه که می توان نتیجه گیری کرد آن است که شکست سفر تیلرسون به ترکیه شاید به معنای رویارویی نظامی آمریکا و ترکیه نه تنها در منطقه منبج بلکه در طول نوار مرزی در شمال سوریه باشد که آمریکا می خواهد آن را به یک موجودیت کردی تبدیل کند. فضای حاکم بر سفر تیلرسون نشانگر آن است که بحران بین آمریکا و ترکیه تشدید شده و برای منفجر شدن، منتظر جرقه است مگر آنکه دو کشور یا یکی از آن ها امتیازات بزرگی بدهد که جلوی این انفجار گرفته گردد و با وجود آنکه هر دوطرف مصلحت گرا هستند و به شدت مایلند از جنگ پرهیز گردد، اما هیچ نشانه ای حد اقل تا الان وجود ندارد که دو طرف، امتیاز بدهند.
اردوغان بر لبه یک تغییر راهبردی بزرگ قرار گرفته که سرفصل آن پشت کردن برای همواره به آمریکا و چرخش به سمت روسیه است بنابراین سرمقاله ها و مقالاتی که این روز ها روزنامه های هوادار دولت ترکیه منتشر می نمایند و آقای احمد داود اوغلو وزیر خارجه اسبق این کشور را مسئول بحران سوریه و گگرددن اراضی ترکیه به روی سرازیر شدن پول و تسلیحات و داوطلبان جنگ در سوریه می دانند، یک مشخصه مهم از این تغییر یا زمینه سازی برای آن است ... و اردوغان به این موضوع داناتر است.
منبع: انتخاب