طرز تهیه کیک بلوبری؛ نرم و خوش عطر با دستور مرحله به مرحله
به گزارش مجله میکونوس، کیک بلوبری نه تنها ظاهر جذابی دارد بلکه طعم تازه و خاصی دارد که به ندرت در کیک های دیگر پیدا می گردد. ترکیب عطر وانیل، طعم کیک کره ای و بلوبری های آبدار، این کیک را به انتخابی عالی برای مهمانی ها، دورهمی ها و حتی میان وعده روزانه تبدیل نموده است. در این آموزش طرز تهیه کیک بلوبری را مرحله به مرحله بخوانید و برای عزیزان تان درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک بلوبری
- کره 1 پیمانه
- شکر 1/5 پیمانه
- وانیل 2 قاشق چای خوری
- نمک 1/5 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 1/4 قاشق چای خوری
- عسل 1/5 پیمانه
- زرده تخم مرغ 4 عدد
- آرد 3 پیمانه
- بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
- شیر 2/3 پیمانه
- بلوبری تازه 3 پیمانه
- آرد معمولی 2 قاشق غذاخوری
- سفیده تخم مرغ 4 عدد
- شکر 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس بلوبری
- آب 1/3 پیمانه
- آب لیمو تازه 1 قاشق غذاخوری
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
- بلوبری تازه یا یخ زده 4 پیمانه
طرز تهیه کیک بلوبری
مرحله اول: مواد و قالب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک بلوبری تمام مواد لازم را از قبل آماده و میزان گیری کنید تا در روند پخت دچار سردرگمی نشوید. کره و تخم مرغ ها را در دمای محیط بگذارید. سپس فر را روی دمای 175 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) تنظیم نموده و روشن کنید تا به خوبی گرم گردد.
حال یک قالب 20 سانتی متری گرد یا مربع را با کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید تا کیک به راحتی از قالب جدا گردد. از طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با پف زیاد غافل نشوید که به راحتی برای میان وعده هایتان می توانید درست کنید.
مرحله دوم: کره را هم بزنید
در دومین مرحله طرز تهیه کیک بلوبری در یک کاسه بزرگ باید کره نرم شده و نصف پیمانه شکر سفید را با استفاده از همزن برقی حدود دو تا سه دقیقه بزنید تا مخلوطی روشن، نرم و پف دار به دست آید. این مرحله برای ایجاد بافت لطیف کیک بسیار مهم است. سپس وانیل و کمی نمک را اضافه نموده و هم بزنید تا عطر وانیل با کره ترکیب گردد.
در ادامه، زرده های تخم مرغ را یکی یکی اضافه نموده و دوباره هم بزنید تا بافتی یکدست و کرمی حاصل گردد. این مرحله مشابه به طرز تهیه کیک اسفنجی ساده است پس آن را هم در روزهای تعطیل امتحان کنید.
مرحله سوم: مواد خشک را مخلوط کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک بلوبری به سراغ مواد خشک بروید. در یک کاسه جداگانه یک و یک دوم پیمانه آرد سفید الک شده را به همراه یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر مخلوط کنید. این کار باعث پف بهتر کیک و جلوگیری از گلوله شدن آرد می گردد.
سپس، مخلوط آرد و شیر را در چند مرحله به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کنید؛ ابتدا کمی از آرد، سپس میزانی شیر، این روند را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در هر مرحله با دور کند همزن، مخلوط را هم بزنید تا مواد یکدست شوند؛ از هم زدن زیاد هم خودداری کنید تا بافت کیک لطیف بماند. در صورت نبود شیر مانند تهیه کیک اسفنجی با ماست بهره ببرید.
نکته: از شیر پرچرب بهره ببرید تا کیک تان نرمی و لطافت بیشتری به خود بگیرد.
مرحله چهارم: بلوبری را به مخلوط اضافه کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک بلوبری، در یک کاسه کوچک دیگر، میزان یک و یک دوم پیمانه بلوبری تازه را با یک قاشق غذاخوری آرد سفید به آرامی مخلوط کنید تا دانه های بلوبری به طور یکنواخت به آرد آغشته شوند. این کار یاری می نماید تا بلوبری ها هنگام پخت به ته قالب نروند و در تمام کیک پخش شوند.
سپس بلوبری های آردپاشی شده را به خمیر اضافه کنید و با یک لیسک یا قاشق چوبی به آرامی هم بزنید. مراقب باشید تا دانه های بلوبری له نشوند و بافت میوه ای کیک حفظ گردد.
مرحله پنجم: سفیده تخم مرغ را اضافه کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه کیک بلوبری، در یک کاسه تمیز و خشک، دو عدد تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا به حالت کف دار و نیمه فرم گرفته برسند. سپس یک چهارم پیمانه شکر به جامانده را به تدریج و به صورت قاشق قاشق (هر بار یک قاشق غذاخوری) اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا سفیده ها کامل سفت و براق شوند و فرم پیک قله ای بگیرند (اصطلاحا stiff peaks).
در این مرحله، سفیده های فرم گرفته را به آرامی به خمیر اصلی کیک بلوبری اضافه کنید و با یاری لیسک به روش فولد کردن (fold) به خورد خمیر بدهید. این تکنیک باعث می گردد که هوای داخل سفیده حفظ گردد و بافت نهایی کیک، سبک، اسفنجی و لطیف باشد.
اگر برای پذیرایی در دورهمی هایتان در پی یک کیک مجذوب نماینده هستید، پیشنهاد ما به شما طرز تهیه کیک عریان با دستوری ساده و آسان است.
مرحله ششم: مایه خمیر را داخل قالب بریزید
در ششمین مرحله از طرز تهیه کیک بلوبری، خمیر را به آرامی داخل قالب 20 سانتی متری از قبل چرب و آردپاشی شده بریزید. با یاری لیسک یا پشت قاشق، سطح خمیر را صاف کنید تا پخت یکنواخت تری داشته باشد. در ادامه پیش بردن این مرحله، یک قاشق غذاخوری شکر به جای مانده را به صورت یکنواخت روی سطح خمیر بپاشید.
این کار باعث می گردد پس از پخت، رویه کیک کمی کاراملی، طلایی و ترد گردد و جلوه ای مجذوب نماینده تر به ظاهر نهایی بدهد. در فصل تابستان طرز تهیه کیک گیلاس؛ آموزش مرحله به مرحله را بخوانید و آن را درست کنید.
مرحله هفتم: کیک را بپزید
در هفتمین و آخرین مرحله از طرز تهیه کیک بلوبری، قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید و اجازه دهید کیک به مدت تقریبی 45 تا 50 دقیقه بپزد. برای اطمینان از پخت کامل، یک خلال دندان یا سیخ چوبی را در مرکز کیک فرو کنید.
اگر تمیز و بدون خمیر چسبیده بیرون آمد، یعنی کیک به خوبی پخته و آماده است. در غیر این صورت، چند دقیقه دیگر زمان دهید و مجدد امتحان کنید. در نهایت کیک تان را ساده یا به همراه سس بلوبری سرو کنید. برای تزیین روی کیک تان می توانید تهیه مارمالاد آلبالو را بخوانید و درست کنید.
طرز تهیه سس بلوبری
مرحله اول: سس را درست کنید
در طرز تهیه سس بلوبری باید در یک قابلمه میانه، آب، آب لیمو تازه، شکر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید. مواد را هم بزنید تا نشاسته کامل در مایع حل گردد. سپس قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و به هم زدن ادامه دهید تا ترکیب آغاز به غلیظ شدن کند (تقریبا یک دقیقه طول می کشد).
در ادامه پیش بردن تهیه سس بلوبری، بلوبری های تازه یا یخ زده را به قابلمه اضافه کنید. به آرامی هم بزنید و اجازه دهید سس به مدت پنج تا شش دقیقه آرام بجوشد. در این مدت بلوبری ها آغاز به نرم شدن نموده و آب خود را آزاد می نمایند. ترکیب کم کم غلیظ و براق شده و به بافتی شبیه شربت می رسد.
هنگامی که سس به قوام دلخواه رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید در دمای محیط خنک گردد. سپس سس بلوبری را داخل یک ظرف شیشه ای یا ظرف تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید تا هنگام سرو روی کیک آماده باشد.
نکات تکمیلی تهیه کیک بلوبری
دستور تهیه کیک بلوبری ساده به نظر می رسد، اما رعایت چند نکته کلیدی می تواند نتیجه نهایی را از یک کیک معمولی به یک کیک خانگی حرفه ای و خوش عطر تبدیل کند. در ادامه، فوت وفن هایی را می خوانید که طعم، بافت و ظاهر کیک شما را به سطح بالاتری می برند.
استفاده از بلوبری یخ زده در تهیه کیک بلوبری
استفاده از بلوبری یخ زده در تهیه کیک بلوبری مجاز است و طعمی عالی ایجاد می نماید. تنها دقت داشته باشید که بلوبری ها را مستقیم از فریزر خارج نموده و بدون یخ زدایی به خمیر اضافه کنید. اگر اجازه دهید بلوبری ها یخ شان باز گردد، رطوبت اضافی آزاد نموده و ممکن است بافت خمیر را شُل و خیس نمایند یا باعث تغییر رنگ کیک شوند.
جلوگیری از ته نشین شدن بلوبری ها در خمیر کیک
یکی از رایج ترین مسائل هنگام تهیه کیک های میوه ای، فرو رفتن بلوبری ها به کف قالب است. پس آن ها را به آرامی با میزانی آرد (حدود یک قاشق غذاخوری) مخلوط کنید. این لایه نازک آرد روی سطح بلوبری ها باعث می گردد بلوبری ها هنگام پخت به صورت یکنواخت در سراسر کیک پخش شوند و در ته قالب ته نشین نشوند. از دیگر کیک های میوه ای می توان به طرز تهیه کیک شاتوت اشاره داشت که عطر و طعم فوق العاده ای دارد.
تزیین و سرو کیک بلوبری
تزیین معمولا جلوه خاص و فریبنده ای به کیک تان می دهد، شما می توانید از تزیینات ساده اما چشم نواز بهره ببرید. در ادامه این روش های ساده و خلاقانه را بخوانید تا مطابق سلیقه و ذائقه تان تزیین کنید.
- سس بلوبری گرم یا سرد
یکی از برترین همراه ها برای کیک فریبنده بلوبری، یک سس بلوبری خانگی خوش عطر و رنگارنگ است. می تونید این سس رو به صورت گرم یا سرد، روی برش های کیک بریزید تا طعمی تازه، مرطوب و میوه ای ایجاد کند. شما حتی می تونید کمی از آِن را داخل ظرف سرو هم کنار کیک قرار بدید تا هر کسی به دلخواه اضافه کند.
- پودر قند یا آیسینگ
برای یک ظاهر کلاسیک و مینیمال، سطح کیک رو با الک کردن میزانی پودر قند پوشش بدید. این روش، ظاهر کیک رو شیک تر می نماید، به خصوص هنگامی که در کنار بلوبری های تازه قرار بگیرد.
- سرو با بستنی یا ماست یونانی
کیک بلوبری رو می توانید همراه با یک اسکوپ ، خامه ای یا ماست یونانی ساده سرو کنید. این ترکیب تضاد دمایی مجذوب نمایندهی ایجاد می نماید و یک دسر متفاوت و خنک برای تابستون می سازد.
- خامه فرم گرفته و برگ نعناع
برای سرو مجلسی تر، از خامه فرم گرفته شیرین شده روی هر برش بهره ببرید. با چند برگ نعناع تازه و چند دانه بلوبری تزیین کنید. ترکیب رنگی سبز، سفید و آبی جلوه ای خاص به دسر شما می دهد. خامه را خود در خانه با خواندن طرز تهیه خامه کیک با ماست با همه فوت و فن درست کنید.
- سرو کیک بلوبری با قهوه داغ
ترکیب کیک بلوبری نرم و میوه ای با یک فنجان قهوه تازه دم و گرم، یک تجربه دلچسب و آرامش بخش خلق می نماید. تلخی ملایم قهوه، تعادل فوق العاده ای با شیرینی کیک ایجاد می نماید و این را به انتخابی عالی برای میان وعده یا عصرانه تبدیل می سازد. طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش را بخوانید تا خود آن را به روش کافی شاپی در خانه درست کنید.
نگه داری کیک بلوبری
برای حفظ طراوت و بافت کیک بلوبری، آن را پس از خنک شدن کامل، در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. در دمای محیط (جای خشک و خنک) تا سه روز قابل نگهداری است. پس از آن، می توانید کیک را در یخچال قرار دهید تا تا یک هفته تازه بماند. پیشنهاد می گردد قبل از مصرف مجدد، برش های کیک را کمی در دمای اتاق بگذارید تا بافت و طعم اصلی آن برگردد.
منبع: کتاب کاله