عمان، کشور همواره میانجی

به گزارش تور یونان ارزان، خبرنگاران: روحانی پیش از شروع این سفر طی مصاحبه ای اعلام نموده بود، که کشورهای ساحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به دلیل حساسیت این آب ها اهمیت ویژه ای برای ایران دارند.

عمان، کشور همواره میانجی

با تور عمان از نگین خاورمیانه دیدن کنید.

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرنگاران،دیدار دو روزه حسن روحانی از عمان که به دعوت پادشاه عمان صورت گرفت در حالی انجام شد که سلطان قابوس سوم شهریورماه گذشته یعنی تنها 20 روز پس از روی کار آمدن دولت یازدهم در راس یک هیات بلندپایه سیاسی - مالی شامل وزیر امور خارجه، مشاور عالی فرهنگی و همچنین وزیر نفت این کشور به تهران سفر نموده بود تا نخستین میهمان عالی رتبه خارجی دولت روحانی باشد.

این نخستین دیدار رسمی حسن روحانی در مقام رئیس جمهوری از یک کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس است. روحانی پیش از آغاز این سفر طی مصاحبه ای اعلام نموده بود، که کشورهای ساحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به دلیل حساسیت این آب ها اهمیت ویژه ای برای ایران دارند.

همزمان با آغاز سفر رسمی روحانی به عمان، یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه این کشور گفته است که عمان نقش مهمی در آغاز مذاکرات ایران و غرب داشته است.

کشور عمان که به صورت پادشاهی اداره می گردد، به صورت تاریخی کشوری ثروتمند محسوب می گردد. این کشور که در شورای همکاری خلیج فارس عضویت دارد می تواند و بحث مالی ایران در منطقه را می توان یکی از دلایل سفر روحانی به این کشور تحلیل کرد.

بیژن زنگه وزیر نفت که در این سفر روحانی را همراهی می نماید یکی از اهداف این سفر را نهایی کردن توافق گازی با عمان اعلام نموده است. وی از امضا یک قرارداد نفتی با این کشور و آغاز عملیات خرده فروشی نفت با این کشور خبر داده است. وی در ادامه گفته: ما برای اولین بار وارد بازار خرده فروشی عمان می شویم و برعکس قراردادهای دیگر، در قیمت با آقایان تفاهم ننموده ایم و مقرر شده که وارد بازار خرده فروشی شویم.

این در حالی است که در سفر تابستان سلطان قابوس به ایران گفتگوها مبنی بر تسریع قرارداد انتقال گاز ایران به عمان و ساخت خط لوله انتقال گاز به این کشور صورت گرفته بود. بیژن زنگنه گسترش مبادلات گازی با مسقط را راهی برای افزایش گازی با دیگر کشورهای منطقه و مهم تر از آن دیگر کشورهای آسیایی اعلام نموده بود.

متحدی همیشگی برای ایران در حوزه خلیج فارس

روابط ایران و عمان به شکل سنتی یکی از پایدارترین مناسبات سیاسی در دهه های اخیر بوده است. مهمترین وجه رابطه دیپلماتیک ایران و عمان در سه دهه اخیر نقش میانجیگری عمان میان ایران و کشورهای غربی بوده که بر سر مسائلی با ایران اختلاف داشته اند.

علاوه بر تاثیر این کشور در توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 در ژنو، که بعضی از رسانه های موثق غربی مانند آسوشیتدپرس گزارش داده بودند که ملاقات سیاستمداران ایران و آمریکا از چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد 92، به شکل غیر رسمی و محرمانه در عمان آغاز شده بود، وساطت این کشور در ماجرای رهایی ملوانان بریتانیایی از ایران در سال 1387، آزادی سه جوان آمریکایی متهم به جاسوسی از زندان اوین در دو تابستان متوالی (سال های 1389 و1390) نمونه هایی از دیپلماسی میانجیگرایانه عمان بوده است.

در خصوص آزادی دو جوان زندانی آمریکایی در ایران، که پیشتر به هشت سال حبس محکوم شده بودند، عمان توانست با وساطت میان دو کشور راهی را برای آزادی آنها به دو کشور پیشنهاد کند. عمان برای رسیدن به این هدف پذیرفت که وثیقه نیم میلیون دلاری هر یک از این سه جوان را به جمهوری اسلامی ایران بپردازد که روی هم رفته به یک و نیم میلیون دلار بالغ شد.

زمستان سال گذشته هم نصرت الله تاجیک، دیپلمات پیشین ایران که از سوی آمریکا به نقض تحریم ها علیه ایران متهم شده بود و در بریتانیا در بازداشت خانگی به سر می برد، انتها با دریافت حکم آزادی، لندن را به مقصد عمان ترک کرد و از آنجا با هواپیمای اختصاصی دولت عمان وارد تهران شد.

منبع سایت الف

خبرنگاران: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای بازنشر می گردد.

منبع: تسنیم
انتشار: 5 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 345

به "عمان، کشور همواره میانجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عمان، کشور همواره میانجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید