هرآن چه درباره خواص درمانی تخم طالبی نمی دانید

به گزارش مجله میکونوس، طالبی یکی از میوه های محبوب تابستانی ست. بسیاری از مردم بعد از خوردن این میوه، تخم های آن را دور می اندازند؛ اما اگر کمی با خواص درمانی تخم طالبی آشنا بودند، هرگز دست به چنین کاری نمی زدند. طالبی میوه بسیار پرخاصیتی ست که دانه های آن برای بدن سرشار از فایده هستند.

هرآن چه درباره خواص درمانی تخم طالبی نمی دانید

طالبی، میوه محبوب بین بچه ها و بزرگسالان است که طعم شیرینی دارد. این میوه در رتبه دهم پرمصرف ترین میوه های جهان قرار گرفته است. خواص درمانی تخم طالبی در طب سنتی، یکی دیگر از دلایل محبوبیت این میوه تابستانی ست. مقدار پروتئین موجود در دانه های آن با پروتئین موجود در شیر سویا برابری می نماید. اگر شما هم به دانستن فواید و مضرات تخم طالبی علاقه مند هستید، این مقاله را در بلاگ خبرنگاران بخوانید.

مهمترین خواص و فواید تخم طالبی برای سلامت بدن

شاید شنیدن خواص درمانی تخم طالبی باعث تعجب شما گردد؛ اما اگر دانه های طالبی به طور منظم مصرف شوند، فواید زیادی برای سلامتی دارند. بعضی از فواید تخم طالبی شامل موارد زیر می گردد.

· فشار خون را کاهش می دهد

دانه های طالبی سرشار از پتاسیم هستند. پتاسیم به کاهش فشار خون یاری می نماید و در نتیجه باعث سلامتی قلب می گردد.

· برای سلامت چشم مفید است

مقادیر بالای ویتامین A و بتاکاروتن موجود در دانه های این میوه، به تقویت بینایی یاری می نمایند و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهند.

· در رشد مو و ناخن تاثیر دارد

دانه های طالبی به علت داشتن پروتئین بالا باعث رشد ناخن و مو می شوند. بعلاوه مصرف این دانه ها به حفظ بافت های بدن یاری می نمایند.

· سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید

دانه های این میوه حاوی ویتامین C هستند. ویتامین C با افزایش فراوری گلبول سفید در بدن به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید. یکی دیگر از فواید تخم طالبی این است که با مصرف آن، سرماخوردگی و آنفولانزا در افراد زودتر بهبود می یابد.

· برای زنان باردار مفید است

خواص درمانی تخم طالبی برای زنان باردار بسیار زیاد است. دانه های طالبی حاوی مقادیر بالایی از فولات است. فولات، سدیم اضافی داخل بدن را از بین می برد و در نتیجه احتباس (تجمع) آب را در زنان باردار کاهش می دهد. فولات برای جلوگیری از نقایص مادرزادی لوله عصبی بسیار مناسب است.

· باعث کاهش استرس می گردد

جالب است بدانید یکی از فواید تخم طالبی این است که به کاهش استرس یاری می نماید. با خوردن تخم طالبی، جریان اکسیژن به مغز افزایش می یابد و در نهایت بافت های مغز را آرام و بدون استرس می نماید.

· برای معده مفید است

دانه های این میوه به علت داشتن pH خنثی ، برای کسانی که از مسائل رفلاکس اسید معده رنج می برند، بسیار مفید است.

· به دفع بلغم یاری می نماید

در طب سنتی به خواص درمانی تخم طالبی اشاره شده است. متخصصان طب سنتی عقیده دارند که دانه های طالبی می توانند بلغم اضافی را از بدن دفع نمایند.

· باعث سلامت قلب می گردد

از فواید تخم طالبی می توان به نقشی که در سلامت قلب دارد اشاره نمود. اسیدهای چرب امگا3 در دانه های طالبی به سلامت قلب یاری و از بیمارهای قلبی مختلف جلوگیری می نمایند.

· در کاهش وزن تاثیر دارد

اگر از اضافه وزن رنج می برید، کاهش وزن یکی دیگر از خواص درمانی تخم طالبی است. دانه های این میوه سرشار از فیبر هستند. مصرف فیبر باعث احساس سیری در افراد می گردد و به کاهش وزن یاری می نماید.

· سرشار از ویتامین و مواد معدنی است

دانه طالبی منبعی عالی از مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم و پتاسیم است. پتاسیم برای سلامت اعصاب و انقباض مناسب عضلات، حیاتی ست. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 یکی دیگر از خواص درمانی تخم طالبی است.

ارزش غذایی تخم طالبی

خواص درمانی تخم طالبی به علت ارزش غذایی بالای این خوراکی است. دانه های آن دارای 30 تا 35 درصد پروتئین، 40 تا 45 درصد چربی و 8 تا 10 درصد کربوهیدرات هستند. این دانه ها دارای اسیدهای چرب امگا3 مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک هستند. ریزمغذی های زیادی مانند پتاسیم، روی، مس و سلنیوم هم در دانه های طالبی وجود دارد. این دانه ها حاوی مقادیر زیادی ویتامین E، فیبر و آنتی اکسیدان های محلول در چربی مانند توکوفرول هستند.

مضرات تخم طالبی چیست؟

تحقیقات کمی در خصوص مضرات تخم طالبی انجام شده و هنوز به طور کامل مضرات مصرف آن تعیین نشده است؛ اما متخصصان توصیه می نمایند از مصرف بیش از مقدار این خوراکی اجتناب کنید؛ زیرا مقدار بالایی پتاسیم موجود در تخم طالبی باعث آسیب به کلیه ها می گردد.

طبع و مصلح تخم طالبی از دیدگاه طب سنتی

در طب سنتی تخم طالبی بوداده، طبع گرمی دارد. متخصصان طب سنتی از عسل و بنفشه به عنوان مصلح تخم طالبی نام می برند. مصلح ماده ای خوراکی یا غیرخوراکی است که مصرف آن همراه با سایر مواد غذایی از عارضه احتمالی ایجادشده جلوگیری می نماید.

چگونه دانه طالبی را بخوریم؟

برای این که بتوانید از خواص درمانی تخم طالبی استفاده کنید، دو روش وجود دارد که شامل موارد زیر است:

1. آب تخم طالبی

برای این که بتوانید از خواص درمانی تخم طالبی استفاده کنید، می توانید یک آب میوه با دانه های طالبی تهیه کنید. برای درست کردن این آب میوه، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.

  1. طالبی را از وسط نصف کنید.
  2. بذر طالبی را جدا و طالبی را به مخلوط کن اضافه کنید.
  3. 4 فنجان آب به همراه دانه های طالبی را به مخلوط کن اضافه کنید.
  4. با سرعت زیاد هم بزنید تا دانه ها خوب آسیاب شوند. در این مرحله نوشیدنی حاضر است و می توانید آن را با تکه های یخ نوش جان کنید.

2. بودادن تخم طالبی

  1. ابتدا تخم های طالبی را با قاشق از آن جدا کنید و در ظرف پلاستیکی بریزید.
  2. اجازه دهید نصف روز در درون ظرف بماند و هرچند ساعت یک بار آن را تکان دهید تا دانه ها به راحتی از رشته های لزج جدا شوند.
  3. تخم های طالبی را زیر آب بشویید تا از رشته های لزج جدا شوند. سپس یک ساعت اجازه دهید تا خشک شوند.
  4. دانه ها را داخل تابه و روی حرارت کم قرار دهید. زمانی که آغاز به شکفتن کردند، در تابه را بگذارید.
  5. زمانی که دانه ها کاملا شکفته شدند، کمی آب لیمو را با نمک مخلوط و به تابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از چند دقیقه، تخم های طالبی بوداده آماده هستند.

خوشبختانه مضرات تخم طالبی بسیار کم است و تمام افراد می توانند با یکی از روش های بالا از فواید این دانه بهره مند شوند؛ اما توصیه می گردد اگر بیماری خاصی دارید و رژیم غذایی تان تحت نظر پزشک است، در این باره حتما با او مشورت کنید.

مصرف تخم طالبی را نباید فراموش کنید

دانه های این میوه حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ها و مواد مغذی هستند. ویتامین ها و مواد مغذی به سلامت بدن انسان یاری زیادی می نمایند و جلوی مبتلاشدن به بیمارهای مختلف را می گیرند. دیگر لازم نیست برای جبران کمبود انواع ویتامین ها در بدن به سراغ مکمل ها و داروهای تقویتی گران قیمت بروید؛ فقط کافی ست بعد از مصرف طالبی، دانه های آن را دور نریزید تا بتوانید از خواص درمانی تخم طالبی بهره بگیرید.

در این مقاله به آنالیز خواص درمانی تخم طالبی پرداختیم. حتما شما هم از این که مضرات تخم طالبی ناچیز است، تعجب کردید. از این بعد حتما دانه های این میوه تابستانی را نگه دارید تا از فواید فوق العاده آن بهره مند شوید. تخم این میوه را می توان به صورت خام یا بوداده مصرف کرد؛ اگر شما هم روش دیگر برای مصرف این دانه های مغذی می شناسید، در قسمت نظرات سایت خبرنگاران برای ما بنویسید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 2477

به "هرآن چه درباره خواص درمانی تخم طالبی نمی دانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هرآن چه درباره خواص درمانی تخم طالبی نمی دانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید