اقتصاد دیجیتال در بحران کرونا به داد اقتصاد سنتی رسید

به گزارش تور یونان ارزان، معاون پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی گفت: با شیوع ویروس کرونا، سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با بالا رفتن استفاده از فناوری های نوین، افزایش یافت.

اقتصاد دیجیتال در بحران کرونا به داد اقتصاد سنتی رسید

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، علی شیخ حسنی با اشاره به تأثیر شیوع ویروس کرونا در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و حتی ژئوپلیتیک کشورها گفت: ظرفیت و کاربردهای فناوری های نوین مانند هوش مصنوعی، کلان داده، اینترنت اشیا و حتی نسل پنجم موبایل و نیز پتانسیل موجود در فضای کسب وکارهای الکترونیکی و پلتفرم های دیجیتالی می تواند با برنامه ریزی مناسب، به فرصتی برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در کشور و نیز کاهش پیامدهای منفی این همه گیری تبدیل شود.

وی افزود: شرایط موجود کشور و تعطیلی خودخواسته یا اجباری کسب وکارها، مدارس و دانشگاه ها و سفارش های در خانه ماندن منجر به افزایش تقاضای خدمات الکترونیکی و دیجیتالی شده که این مساله ترافیک بی سابقه ای را در شبکه اینترنت کشور ایجاد کرده است.

معاون پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی یکی از دلایل این پیامد را تغییر الگوی مصرف کاربران به افزایش استفاده از خدمات دیجیتالی در ساعات طولانی مطرح نمود و گفت: این مساله در صورتی که دسترسی مناسب و سواد رسانه ای یا دیجیتالی مطلوب در جامعه برای همه افراد در هرکجای کشور فراهم نشده باشد، می تواند موجب افزایش شکاف دیجیتالی شود که این امر نیازمند توجه و برنامه ریزی است.

شیخ حسنی درباره فعالیت پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی در راستای شیوع ویروس کرونا گفت: در ماه های اخیر متأثر از شیوع این ویروس، علاوه بر فعالیت های جاری پژوهشکده به صورت دورکاری، بررسی ابعاد و پیامدهای شیوع این بیماری و شناسایی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت بحران بیماری در دستور کار پژوهشکده قرار گرفت.

وی افزود: بررسی کارشناسانه ابعاد وقایع اخیر با هدف ارتقاء تدابیر و تصمیمات راهبردی در حال حاضر و همچنین در موارد اپیدمیک مشابه امری مهم و ضروری است که پژوهشگاه ارتباطات به عنوان بازوی تحقیقاتی و مشاوره ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این امر مستثنا نیست. از آنجا که وظیفه ذاتی پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی، همکاری در تصمیم سازی برای مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، لذا علاوه بر مسائل فنی نگاه مساله محور و راهبردی به مسائل اقتصادی، فرهنگی و تنظیمی مورد توجه این پژوهشکده قرار گرفته است.

معاون پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی با اشاره به پروژه های انجام شده از جمله پروژه ارائه راهکارهای افزایش سهم ICT در GDP کشور و دروازه های ورود به اقتصاد دیجیتال که سال های قبل در این پژوهشکده مطرح شد، گفت: در حال حاضر شاهد هستیم که فعالیت های جاری در بخش ICT و حتی سایر بخش ها نیز با تمرکز بر توسعه اقتصاد دیجیتال در حال انجام است و پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی طبق تجربیات و ظرفیت های موجود خود در گروه های پژوهشی 4 گانه سیاستگذاری و آینده پژوهی، توسعه کسب وکار و کارآفرینی، حقوق و مقررات فاوا و فرهنگ در فضای مجازی، ایفای نقش می کند.

وی شرح داد: علاوه بر این ، هم زمان با شیوع ویروس کرونا، بررسی همه جانبه ای در خصوص پیامدهای شیوع این همه گیری در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، شناسایی اقدامات راهبردی کشورها در این خصوص و نیز ظرفیت به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت این بحران در کشورهای مختلف توسط گروه سیاستگذاری و آینده پژوهی انجام شد که می تواند توسط تصمیم سازان موردمطالعه و یا بهره برداری قرار گیرد.

معاون پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی گفت: در این پژوهشکده 7 پروژه در حال انجام است که با درنظرگرفتن تمهیدات لازم به رغم شیوع بیماری کرونا سعی بر این است در روال اجرایی و پیشرفت کار، هیچ خللی وارد نشود.

منبع: اقتصاد ایران
انتشار: 18 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 1032

به "اقتصاد دیجیتال در بحران کرونا به داد اقتصاد سنتی رسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقتصاد دیجیتال در بحران کرونا به داد اقتصاد سنتی رسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید