طرز تهیه حلیم گندم با گوشت یا بوقلمون؛ خوشمزه و کشدار
به گزارش مجله میکونوس، حلیم، یا هلیم یک غذای سنتی منسوب به منطقه خاورمیانه و یک میان وعده مقوی یا حتی وعده غذایی کامل است که به دلیل داشتن گندم، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد و دیرهضم است. بنابراین مصرف آن در ساعات اولیه روز و به خصوص صبحانه مناسب تر است. همچنین منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. حلیم به عنوان وعده غذایی در ماه رمضان و افطاری از مقوی ترین و سالم ترین غذاها است. شاید کمتر کسی باشد که حلیم دوست نداشته باشد. با آموزش طرز تهیه حلیم با خبرنگاران بلاگ همراه باشید.
سینه بوقلمون بدون استخوان یا گوشت گوسفندی | 400 الی 700 گرم |
گندم پوست کنده معمولی | 700 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
روغن یا کره حیوانی | به اندازه لازم |
زردچوبه و نمک | نصف قاشق چای خوری |
شکر و دارچین و کنجد | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه حلیم با گوشت یا بوقلمون:
- گندم های پوست کنده را از قبل در حدود 8 الی 9 ساعت کاملاً خیسانده تا نرم شود و به راحتی پخته و له شوند.
- اگر گندم ها خیس شده باشد حلیم سریع تر پخته می شود. زیرا پخت حلیم به طور معمول با خیساندن گندم پوست کنده در حدود 4 الی 5 ساعت طول می کشد.
- گوشت بوقلمون یا گوشت گوسفندی را با آب و پیاز (که به 4 قسمت تقسیم کرده اید) با زردچوبه و نمک بپزید. بعد از پختن، گوشت بوقلمون را کاملاً ریش ریش کنید به طوری که استخوانی همراه آن نباشد.
- گندم ها را در قابلمه ای با 1 لیتر آب بپزید. هرچند وقت یک بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد و اگر آب آن کم شد به آن آب اضافه کنید. گندم باید کاملاً به صورت خمیری دربیاید و حالت آن از بین برود.
- اگر همه گندم ها له نشدند می توانید مواد فوق را داخل میکسر بریزید تا کاملاً له شود و حالتی کش مانند به خود بگیرد. اگر گندم شما دارای پوست بود یا باز هم دانه های گندم باقی مانده بود از داخل یک صافی آن را رد کنید و موادی که در ظرف باقی ماند را دوباره روی شعله قرار دهید.
- گوشت بوقلمون یا گوشت گوسفندی ریش ریش شده را داخل عصاره گندم له شده بریزید و کاملاً مخلوط کنید. آب گوشت را هم می توانید به حلیم اضافه کرده و طعم آن را دوچندان کنید.
- حلیم نه باید زیاد سفت شود و نه زیاد شل باشد. به اصطلاح باید قوام بیاید.
- بعد از اضافه کردن آب گوشت یک ساعت دیگر قابلمه بر روی گاز بماند. با هم زدن، حلیم به صورت کش دار درمی آید.
- حلیم هم اکنون آماده سرو شدن است و می توانید برای سرو شدن روی آن روغن یا کره آب شده به همراه دارچین و زعفران و شکر ریخته و میل نمایید. همچنین از کنجد نیز برای تزئین می توان استفاده کرد.
فواید و نکات حلیم
- اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود بعضی از بیماری های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز تاثیر خواهد داشت.
- گندم سبوس دار دارای خاصیت ضد انگلی است و از بروز حساسیت های غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می کند.
- همچنین حلیم یک منبع غنی پروتئین است. گوشت و گندمی که در پخت حلیم استفاده می شود آن را به یکی از منابع آهن تبدیل می کند. ازاین رو مصرف این غذا برای خانم ها، بچه ها، نوجوانان و خانم های باردار به شدت توصیه می شود.
- بعضی از افراد در پخت حلیم جوانه گندم که منبع بسیار خوب انواع ویتامین ها و املاح است، استفاده می کنند. به دلیل فعل وانفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه گندم اتفاق می افتد اندازه کالری جوانه گندم به اندازه زیادی کاهش می یابد که یکی از مزیت های حلیم غنی شده نسبت به حلیم های رایجی است که درست می شود.
- حلیم چون غذایی خمیری شکل است و این گونه غذاها در معده زیاد توقف دارند و فرایند هضم و جذب آن ها بسیار کند انجام می شود با اضافه کردن ادویه ای مثل دارچین، به بهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک خواهد کرد.
فیلم آموزش طرز تهیه حلیم
ایده های تزیین حلیم
تزیین حلیم از ایده هایی است که برای ماه رمضان می توانید از آن استفاده کنید. زمانی که حلیم خانگی شما درست شد با تزیین زیبا حلیم را خوشمزه و خواستنی تر کنید.
تزیین حلیم با گل محمدی خشک شده و دارچین:
با گل محمدی خریداری شده یا خشک شده در متزل به همراه دارچین حلیم را تزیین کنید.
تزیین حلیم با شکر و دارچین:
به صورت خطی و ردیفی حلیم را با شکر و دارچین و کنجد تزیین کنید.
تزیین حلیم با پودر نارگیل:
همانند تصویر به صرت درخت حلیم را با پودر نارگیل و دارچین تزیین کنید.
تزیین حلیم به شکل خورشید با دارچین:
تزیین حلیم افطاری
به شکل ماه رمضان با کنجد یا پودر نارگیل حلیم را تزیین کنید.
امیدوارم از طرز تهیه حلیم خوشتان آمده باشد. حلیم را برای صبحانه درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان
منبع: اُکالا