طرز تهیه فلافل خوشمزه و خانگی
به گزارش مجله میکونوس، فلافل یکی از انواع غذاهای خوشمزه عربی است که به اسم یک غذای بین المللی در سراسر دنیا شناخته می گردد،
به گزارش خبرنگاران به نقل از چیشی
مواد لازم:
نخود300 گرم
پیاز2 عدد میانه
تخم گشهم1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یا سیاه1 قاشق چایخوری
سیر3 حبه
جعفری50 گرم
سیب زمینی1 عدد کوچک
لیمو ترش1 عدد میانه
زردچوبه و روغن به میزان کافی
نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
ادویه فلافل1 قاشق چایخوری
دستور پخت فلافل
مرحله اول
برای تهیه فلافل بازاری خوشمزه اولین مرحله خیساندن نخودها می باشد که هر چقدر این زمان بیشتر باشد ، در انتها پخت فلافل بهتری خواهید داشت. حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهید 6 ساعت می باشد.
مرحله دوم
خیساندن نخودها علاوه بر اینکه باعث می گردد نخودها نرم شوند، یاری می نماید که نفخ شان هم رفع گردد. آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافیست پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه دیگر مواد میکس کنیم.
مرحله سوم
برای این منظور نخود خیسانده شده را به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشهم ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس گردد. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است.
مرحله چهارم
ولی اگر می خواهید فلافل خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبزی معطر بهره ببرید. آشپزهای حرفه ای توصیه می نمایند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده گردد زیرا میکسر یا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می نماید.
مرحله پنجم
پوره کردن نخود باعث می گردد فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز گردد ولی زمانی که مایه فلافل چرخ گردد به صورت کامل له نمی گردد. پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و با توری آنرا صاف کنید.
مرحله ششم
سپس آب لیمو ترش صاف شده را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید.
مرحله هفتم
پس از چرخ کردن یا میکس کردن مجددا، مایه فلافل را حدود 5 دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست گردد (مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد و نباید خیلی سفت باشد).
مرحله هشتم
یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است می توانید آنرا داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه بهره ببرید. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد ، بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر گردد.
مرحله نهم
البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همین مرحله فلافل ها را سرخ کنید. یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافل ها در روغن شناور باشند
مرحله دهم
یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید. در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نگردد.
مرحله یازدهم
به میزان ای که جا می گردد فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است ، اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند ، روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می گردد.
مرحله دوازدهم
ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می گردد و داخل شان خام خواهد ماند. پس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید. پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی یا دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته گردد.
مرحله سیزدهم
پس از اینکه روغن اضافی فلافل ها خارج شد آنها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه نان باگت ، گوجه فرنگی ، خیارشور و کاهوی خرد شده سرو کنید. در کنار فلافل می توانیم از سس انبه یا سس کچاپ استفاده کنیم
منبع: جام جم آنلاین