طرز تهیه مربا هویج خانگی خوشمزه با هل و گلاب

به گزارش مجله میکونوس، مربای هویج یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین مرباهای سنتی ایرانی است که با طعم شیرین و معطر خود، در صبحانه ها و میان وعده ها جایگاه ویژه ای دارد. در این مطلب از خبرنگاران مگ، طرز تهیه مربا هویج خانگی را به صورت گام به گام به شما آموزش می دهیم و در خاتمه، نکات و فوت و فن های لازم در طرز تهیه یک مربا هویج غلیظ و خوشمزه را نیز ارائه می کنیم تا بتوانید این خوشمزه دلپذیر را به راحتی در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه مربا هویج خانگی خوشمزه با هل و گلاب

مواد لازم برای تهیه مربا هویج خانگی (با یک کیلوگرم هویج)

هویج1 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
آب2 لیوان
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
هل (اختیاری)5 عدد
گلاب (اختیاری)2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا هویج خانگی

مربا هویج طرز تهیه خیلی سختی ندارد فقط کافی است که چهار مرحله زیر را دنبال کنید تا بتوانید یک مربا هویج خوشمزه و لذیذ محیا کنید.

مرحله اول در طرز تهیه مربا هویج خانگی: آماده سازی هویج ها

ابتدا هویج ها را با آب به طور کامل بشویید تا هرگونه آلودگی از سطح آن ها پاک گردد. سپس با استفاده از پوست کن یا چاقو، پوست نازک هویج ها را به طور کامل جدا کنید. دقت کنید که قسمت نارنجی رنگ هویج را جدا نکنید زیرا این قسمت حاوی بیشترین طعم و عطر هویج است.

در آخر هویج های شسته و پوست کنده شده را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن ها به طور کامل گرفته گردد. می توانید برای تسریع این فرآیند، از حوله یا دستمال تمیز نیز بهره ببرید.

مرحله دوم از طرز تهیه هویج مربا: رنده کردن و تفت دادن هویج ها

ابتدا هویج ها را با توجه به سلیقه خود به صورت ریز یا درشت رنده کنید. پس آن هویج ها را در یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و به آرامی هویج ها را تفت دهید تا کمی نرم و سبک شوند. این کار باعث می گردد طعم و عطر هویج بهتر آزاد گردد و مربا خوشمزه تر گردد.

مرحله سوم از طرز تهیه مربا هویج خوشمزه: پختن مربا

پس از اینکه هویج ها کمی نرم و سبک شدند، 2 لیوان آب به آن ها اضافه کنید. سپس شکر را به تدریج به هویج ها و آب اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به طور کامل در مخلوط حل گردد.

مراقب باشید که شکر را به طور ناگهانی داخل قابلمه نریزید، زیرا ممکن است گوله شده و حل کردن آن سخت گردد.

پس از اینکه شکر به طور کامل حل شد، حرارت را کمی افزایش دهید و اجازه دهید تا مربا به جوش بیاید.

مرحله چهارم از طرز تهیه مربا هویج: پخت نهایی و افزودن طعم دهنده

درب قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید.سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید تا مربا به آرامی و با حرارت ملایم بپزد و قوام یابد. در حین پختن مربا، به طور مرتب آن را هم بزنید تا هویج ها به طور یکنواخت پخته شوند و مربا ته نگیرد.

در 5 دقیقه پایانی پخت مربا، هل، آبلیمو و گلاب را به مربا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به طور یکنواخت در مربا پخش شوند.

مرحله پنجم از طرز تهیه مربا هویج: ریختن مربا در شیشه

پس از پخت نهایی و افزودن طعم دهنده ها، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مربا به طور کامل خنک گردد. می توانید برای تسریع روند خنک شدن، قابلمه مربا را در ظرفی از آب سرد قرار دهید.

در آخر مربای خنک شده را با احتیاط داخل شیشه های تمیز و خشک بریزید. از پر کردن کامل شیشه ها خودداری کنید و تا لبه شیشه حدود یک انگشت خالی بگذارید.

نکات و ترفندهای طلایی در طرز تهیه مربا هویج خانگی

اگر می خواهید یک مربا هویج خوشمزه و همه چیز تمام درست کنید ضروری است که یک سری نکات و ترفند یا به اصطلاح فوت کوزه گری را در طرز تهیه مربا هویج خوشمزه خود رعایت کنید. در ادامه به آنالیز این نکات می پردازیم:

  • شکر قهوه ای: جایگزینی شکر سفید با شکر قهوه ای، طعمی کاراملی و رنگی غلیظ تر به مربای شما می دهد. این کار به خصوص برای کسانی که طعم ملایم تر شکر سفید را دوست ندارند، مناسب است. توجه داشته باشید که شکر قهوه ای طعم خاص خود را دارد و ممکن است طعم نهایی مربا را کمی تغییر دهد.
  • پوست پرتقال: خلال پوست پرتقال تازه، عطر و طعمی مرکباتی و دلنشین به مربا اضافه می نماید. این طعم به خوبی با طعم هویج ترکیب می گردد و مربا را خوشمزه تر می نماید. برای استفاده از پوست پرتقال، ابتدا آن را به خوبی بشویید و سپس به صورت خلالی نازک برش بزنید.
  • ادویه جات: دارچین و زنجبیل، علاوه بر هل، می توانند گرمای مطلوبی به مربا ببخشند. دارچین طعمی گرم و کمی شیرین دارد و زنجبیل طعمی تند و گزنده. میزان این ادویه جات را می توانید به سلیقه خودتان تنظیم کنید.

نکاتی درمورد طرز تهیه مربا هویج غلیظ

برای اینکه مربا هویج شما غلظت کافی و دل خواه شما را داشته باشد فقط کافی است که مربای خود را روی حرارت ملایم درست کنید، پخت مربا با حرارت ملایم، نه تنها باعث غلظت مناسب آن می گردد بلکه از شکرک زدن و سوختن مربا جلوگیری می نماید. شعله اجاق گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و به طور مرتب مربا را هم بزنید تا ته نگیرد.

برای تشخیص غلظت مربا نیز دو راه وجود دارد:

  • برای اطمینان از غلظت مناسب، میزانی از مربا را روی یک بشقاب بریزید و داخل یخچال بگذارید تا سرد گردد. اگر پس از سرد شدن، مربا سفت شد، قوام آن آماده است. این روش ساده و دقیق ترین راه برای مقدار گیری غلظت مربا است.
  • یک راه دیگر این است که میزانی از مربا را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد مربا به صورت سالم و بدون متلاشی شدن در آب سرد ته نشین شد، به این معنی است که مربای شما آماده است.

نکاتی برای نگهداری از مربای هویج خانگی

یکی دیگر از نکاتی که در خصوص مربا هویج، باید بدانید، مراقبت از مربا هویج برای افزایش ماندگاری آن است. برای این کار شما باید:

  • استفاده از شیشه های استریل: برای حفظ کیفیت و ماندگاری بیشتر، از شیشه های کاملاً تمیز و عاری از هرگونه آلودگی بهره ببرید. قبل از استفاده، شیشه ها را با آب گرم و صابون بشویید و سپس به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 100 درجه سانتی گراد قرار دهید تا استریل شوند.
  • نگهداری در محیط خنک و تاریک: نگهداری مربا در یخچال یا کابینت های خنک و دور از نور مستقیم، از فاسد شدن و تغییر طعم آن جلوگیری می نماید. برترین مکان برای نگهداری مربا، یخچال است و در صورتی که فضای کافی در یخچال ندارید، از کابینت های خنک و تاریک بهره ببرید.

نکاتی برای جلوگیری از شکرک زدن مربا هویج

یکی از مشکلاتی که مطمئنا حداقل یک بار در درست کردن مربا هویج خانگی یا هر مربای خانگی دیگر با آن دست و پنجه نرم نموده اید، شکرک زدن آن است. برای جلوگیری از این اتفاق، میزانی آبلیمو در انتهای پخت به مربای خود بیفزایید. اسید موجود در آبلیمو، نقطه ذوب شکر را پایین می آورد و مانع از تشکیل کریستال های شکر می گردد. به ازای هر 1 کیلوگرم هویج، 1 قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید.

جوهر لیمو نیز می تواند جایگزینی مناسب برای آبلیمو باشد، به خصوص اگر دوست ندارید مربای شما طعم ترشی به خود بگیرد. جوهر لیمو اسید سیتریک خالص است و به میزان خیلی کم (نصف قاشق چایخوری به ازای هر 1 کیلوگرم هویج) به مربا اضافه می گردد.

نکاتی برای نگهداری از مربای هویج

نکات دیگری نیز هستند که در درست کردن مربا هویج باید رعایت کنید، از جمله اینکه:

  • هویج های تازه و سفت با رنگ نارنجی شفاف، برترین انتخاب برای مربا هستند. از هویج های خیلی کهنه یا خیلی کال استفاده نکنید.
  • رنده کردن یا خلالی ریز کردن هویج، به پخت سریع تر و یکدست شدن مربا یاری می نماید. اگر هویج را رنده می کنید، از رنده درشت بهره ببرید تا مربای شما له نگردد.
  • در ابتدای پخت، کف روی مربا را با قاشق جمع آوری کنید تا مربای شفاف تر و خوش رنگ تری داشته باشید. کف روی مربا حاوی ناخالصی هایی است که می تواند طعم و ظاهر مربا را تحت تاثیر قرار دهد.
  • هم زدن مربا در حین پخت، به طور مرتب و با حرکات ملایم انجام گردد تا هویج ها له نشوند. از قاشق چوبی برای هم زدن مربا بهره ببرید

در محتواهای زیر می توانید طرز تهیه انواع دیگر مربا که می توانید در فصل تابستان آماده کنید را نیز آموزش ببینید:

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه مربا هویج یک کیلویی را آموزش دهیم همانطور که در ابتدا هم گفتیم طرز تهیه مربا هویج خانگی کار چندان سخت نیست، فقط کافی است که چند نکته و ترفند ساده را رعایت کنید تا بتوانید مربایی خوشمزه، معطر و باکیفیت را در خانه آماده کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 6 تیر 1403 بروزرسانی: 6 تیر 1403 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 2383

به "طرز تهیه مربا هویج خانگی خوشمزه با هل و گلاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربا هویج خانگی خوشمزه با هل و گلاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید