طرز تهیه کلم پلو با دو روش خوشمزه و فراموش نشدنی!

به گزارش مجله میکونوس، در منو غذایی مهمانی، کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای اصلی است. کلم پلو یکی از غذاهای سنتی شیراز است که به علت طعم شگفت انگیزه ای که دارد، در شهرهای مختلف ایران بین هواداران غذاهای ایرانی محبوبیت زیادی دارد. در شیراز کلم پلو با کلم قمری تهیه می گردد و در شهرهای دیگر این غذای ایرانی با ترکیب کلم سفید و برنج پخت می گردد. کلم پلو با گوشت چرخ نموده یا مرغ تهیه می گردد که هر دو روش از دستور پخت های محبوب است. در این مطلب طرز تهیه کلم پلو با گوشت چرخ نموده و مرغ را آموزش می دهیم که با این طرز تهیه می توانید کلم پلو را بامزه عالی تهیه کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

طرز تهیه کلم پلو با دو روش خوشمزه و فراموش نشدنی!

طرز تهیه کلم پلو با گوشت چرخ نموده

مواد لازم:

کلم سفیدیک عدد
پیازدو عدد
گوشت چرخ نموده200 گرم
برنجچهار پیمانه
سبزی خشک شدهچهار قاشق غذاخوری
زیرهدو قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم
ادویهبه میزان لازم

فوت وفن: در تهیه کلم پلو از سبزی های خشک شده ترخان، ریحان، شوید و تره بهره ببرید.

شستن و آماده کردن کلم

در مرحله اول در تهیه کلم پلو، کلم را به خوبی بشویید و به صورت ریز خرد کنید. اگر در تهیه کلم پلو از کلم سفید استفاده می کنید کلم را به میزان ای خرد کنید که در زمان خوردن به راحتی در قاشق قرار بگیرد.

تف دادن کلم ها

تابه میانهی را برای تف دادن کلم ها انتخاب کنید، کلم های خرد شده را داخل تابه بریزید و به آرامی آنها را تف دهید. کلم ها را به میزانی تف دهید که آب کلم ها گرفته شده باشد.

برای مطالعه طرز تهیه سالاد با کلم

آماده کردن گوشت چرخ نموده

مرحله بعدی در تهیه کلم پلو شیرازی، آماده کردن گوشت است. برای آماده کردن گوشت ها، پیاز را با میکسر به خوبی پوره کنید. اگر در آشپزخانه به میکسر دسترسی ندارید از رنده ریز برای پوره کردن پیاز بهره ببرید. پس از اینکه پیاز را پوره کردید، کاملا آب پیاز را بگیرید و به گوشت اضافه کنید. پس از اینکه پیاز به خوبی با گوشت مخلوط شد نوبت طعم دار کردن آن است. گوشت را با ادویه های نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه گوشت به خوبی طعم دار کنید.

فوت وفن: یکی از مهم ترین نکات که در تهیه کلم پلو باید به آن توجه کنید، باز نشدن گوشت در زمان پخت غذا است. در زمان مخلوط کردن پیاز و گوشت، آب پیاز را کاملا بگیرید تا مخلوط گوشت و پیاز آبکی نگردد و گوشت در زمان پخت غذا از هم پاشیده نگردد.

ورز دادن گوشت

پس از اینکه گوشت، با پیاز و ادویه ها مخلوط شد. با یاری دست گوشت را به خوبی ورز دهید. این کار را حداقل تا پنج دقیقه انجام دهید تا گوشت بافت محکمی به خود بگیرد. پس از اینکه گوشت را به خوبی ورز دادید، از فاصله 10 سانتی گوشت را با ضربه به ظرف بکوبید تا گوشت کاملا ورز داده گردد.

فوت وفن: اگر پس از اینکه گوشت را ورز دادید، گوشت بافت محکمی به خود نگرفت، کمی آرد نخودچی به گوشت اضافه کنید و آن را دوباره ورز دهید تا بافت محکم تری به خود بگیرد.

تف دادن گوشت

گوشت ورز شده را در میزان های کوچک فرم دهید. یک تابه میانه انتخاب کنید و میزانی روغن سرخ شده را داخل تابه بریزد و گوشت را به تابه اضافه کنید. حرارت را روی کم تنظیم دهید و اجازه دهید که گوشت به آرامی سرخ گردد.

فوت وفن: قبل از اینکه گوشت را داخل تابه بریزد، اجازه دهید که روغن داغ گردد. روغن داغ شده به گوشت یاری می نماید که در زمان سرخ شدن به تابه نچسبد.

برای مطالعه فهرست 6 مدل غذای تازه با گوشت

ریختن برنج در قابلمه

چهار پیمانه برنج را که از قبل خیسانده اید، داخل تابه بریزد و سبزی های معطر و زیره را به برنج اضافه کنید. آب را روی سطح برنج بریزید. نمک و روغن را به برنج اضافه کنید و حرارت را روی کم قرار دهید و اجازه دهید که آب روی برنج کاملا تبخیر گردد و برنج شکل نیمه پخته به خود بگیرد.

اضافه کردن کلم و گوشت

پس از اینکه آب روی برنج تبخیر شد، کلم سرخ شده را به برنج اضافه کنید، برنج و کلم را به خوبی باهم مخلوط کنید. پس از مخلوط کردن کلم با برنج، گوشت تف داده شده را به برنج اضافه کنید. شما می توانید میزانی از گوشت های قل قلی شده را برای تزیین در زمان سرو غذا به برنج اضافه کنید.

طرز تهیه کلم پلو با مرغ

مواد لازم:

برنجچهار پیمانه
سینه مرغ 1 عدد
پیاز1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
دارچین1 قاشق غذا خوری
زعفران دم نموده 1 قاشق غذا خوری
ادویهبه میزان لازم

خردکردن سینه مرغ

ابتدا برای تهیه کلم پلو با مرغ، سینه مرغ را کاملا تمیز کنید و آن را بشویید. یک تابه کوچک انتخاب کنید و سینه مرغ را داخل تابه تف دهید. پس از اینکه سینه مرغ کاملا سرخ شد، ادویه را به آن اضافه کنید. پیاز را خرد کنید و سینه مرغ را اضافه کنید و روی سینه مرغ آب بریزد و اجازه دهید که به خوبی پخته گردد. پس از اینکه سینه مرغ پخته شد، آن را در میزان های ریز خرد کنید.

برای مطالعه طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ شده و مرغ

تف دادن کلم

کلم سفید را بشویید و در میزان های کوچک خرد کنید. در تابه میزانی روغن بریزید و کلم را در داخل تابه تف دهید. دارچین، زیره و فلفل سیاه را به کلم اضافه کنید و کلم را تف دهید. اگر دوست دارید که کلم پلو، طعم شیرین تری داشته باشد، هویج را خرد کنید و به کلم تف داده اضافه کنید. پس از تف خوردن کلم، سینه مرغ را به آن اضافه کنید و به خوبی باهم مخلوط کنید.

فوت وفن: در زمان تف دادن کلم به آن آب لیمو اضافه کنید تا بوی کلم گرفته گردد.

پختن برنج

برنج را از روز قبل در آب بخیسانید. یک قابلمه بزرگ انتخاب و کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از اینکه برنج نرم شد، آن را آبکشی کنید. میزانی از برنج آبکشی شده را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی برنج مواد مخلوط شده بالا را اضافه کنید. سپس برنج را روی مواد بریزید و مواد مخلوطی را در لایه بعدی روی برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که برنج در مدت زمان 30 دقیقه دم بکشد. شما می توانید کلم پلو را همراه با سالاد شیرازی نوش جان کنید.

برای مطالعه طرز تهیه سالاد شیرازی

راز اصلی خوشمزگی کلم پلو چیست؟

  • در پخت کلم پلو شما می توانید به جای سبزی خشک از سبزی تازه بهره ببرید. حتما در زمان اضافه کردن سبزی تازه به کلم پلو، نسبت سبزی ها را دقت کنید. اگر ترخون را بیش از میزان به غذا اضافه کنید، کلم پلو طعم تلخی به خود پیدا می نماید.
  • در تهیه کلم پلو با گوشت چرخ نموده می توانید از گوشت قیمه ای بهره ببرید. در این دستور پخت گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و با زردچوبه و نمک تف دهید. سپس یک قاشق غذاخوری رب به گوشت اضافه کنید و گوشت را با رب تف دهید. میزانی آب را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید که به خوبی پخته گردد.

سخن پایانی

در آخر اینکه در این مطلب طرز تهیه کلم پلو شیرازی را با گوشت چرخ نموده و مرغ معرفی نموده ایم. در روش تهیه کلم پلو با گوشت چرخ نموده باید توجه کنید که گوشت در غذا باز نگردد و حتما در مرحله مخلوط کردن پیاز و گوشت، آب پیاز را به خوبی بگیرید. در روش تهیه کلم پلو با مرغ شما می توانید از کلم سفید یا قمری بهره ببرید. برای طعم دار کردن کلم پلو از سبزی های معطر بهره ببرید و از این غذای خوشمزه لذت ببرید. حتما کلم پلو شیرازی را با گوشت چرخ نموده یا مرغ امتحان کنید و تجربه خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 مرداد 1403 بروزرسانی: 23 مرداد 1403 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 2390

به "طرز تهیه کلم پلو با دو روش خوشمزه و فراموش نشدنی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلم پلو با دو روش خوشمزه و فراموش نشدنی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید