انواع ابزار های آموزش الکترونیکی و آموزش مجازی

به گزارش تور یونان ارزان، فراوری برنامه های آموزشی با کیفیت بالا و جذاب می تواند مشمول هزینه های بالایی باشد. اما خبر خوب این است که با استفاده از سیستم آموزش الکترونیکی می توان دوره ها را یک بار ضبط کرد و دفعات زیادی از آن ها استفاده کرد.

انواع ابزار های آموزش الکترونیکی و آموزش مجازی

به گزارش گروه مالی خبرنگاران، استفاده از آموزش مجازی و جلسات آنلاین روز به روز رواج بیشتری می یابد. به نظر می رسد آینده آموزش و پرورش، به فناوری آموزش الکترونیکی گره خورده است و استفاده از آموزش مجازی در مدارس و آکادمی ها رو به گسترش است.

در مقابل این پیشرفت ها، دانشگاه ها نیز از این رقابت جا نمانده و با استفاده از ال ام اس دانشگاهی، هر روز بیش از پیش به آموزش روی می آورند.

آموزش الکترونیکی چیست ؟

آموزش الکترونیکی به روشی از آموزش و تدریس اطلاق می گردد که با یاری منابع و ابزار الکترونیکی انجام می گردد. به عبارت دیگر می توان گفت روشی نوین برای طراحی، تدوین، عرضه و ارزشیابی آموزش به دانشپذیرانی است که به دلیل محدودیت های زمانی و یا فاصله جغرافیایی، امکان استفاده از آموزش حضوری را ندارند.

یادگیری الکترونیکی، هم به صورت آموزش آنلاین کاربرد دارد هم آموزش آفلاین و از راه دور، ولی در هر حال غیرحضوری بودن این روش آموزشی و استفاده از رایانه و اینترنت مولفه های اصلی و مشترک انواع نرم افزارهای یادگیری الکترونیکی است. برای داشتن جلسات آنلاین، استفاده از نرم افزار ویدئو کنفرانس ارتباط را تسهیل نموده است.

در آموزش آنلاین، شبکه ای برای انتقال مهارت ها و دانش شکل می گیرد که بتواند از این بستر در جهت برقراری ارتباط یکپارچه بین افراد استفاده کند. استفاده از آموزش الکترونیکی در کلاس درس، یک وضعیت برد- برد است که کیفیت آموزش و ارتباط را برای استادان و دانشپذیران بهبود می دهد.

مزایای آموزش الکترونیکی

توسعه و پیشرفت تکنولوژی و فناوری اطلاعات، زندگی مردم را در زمینه ها و مقیاس های مختلف از جمله آموزش و یادگیری تغییر داده است. وب به یکی از کانال های یادگیری تبدیل شده است که برای مردم در سراسر دنیا راه جدیدی برای دسترسی به آموزش رایگان یا آموزش ها با هزینه پایین باز نموده است.

فناوری اطلاعات و اینترنت، دسترسی بهتر و آسان تری به آموزش با کیفیت فراهم نموده است و با استفاده از سیستم های اطلاعاتی مانند سیستم مدیریت یادگیری lms ، توانسته است تا حد زیادی به بهبود مهارت افراد با هزینه پایین تر منجر گردد.

شرکت ها و آکادمی هایی که از فن آوری های یادگیری الکترونیکی استفاده می نمایند، یک قدم جلوتر از آن هایی هستند که آموزش های خود را هنوز با رویکرد سنتی پیش می برند. یکی از دلایلی که آموزش مجازی و آموزش آنلاین را به یکی از بهترین گزینه ها برای آموزش کارکنان و منابع انسانی در سازمان ها تبدیل نموده است، صرفه جویی در هزینه و زمان است.

رویکرد برگزاری آموزش سازمانی بصورت آنلاین از نظر هزینه مقرون به صرفه بوده، عملکرد و بهره وری را بهبود می دهد، راحت و انعطاف پذیر است، دسترسی به اطلاعات را آسان می نماید و شخصی سازی آموزش ها را برای هر نفر ممکن می سازد. همچنین با گسترش شرکت های چند ملیتی در سراسر دنیا، احتمال استخدام نیروهای دورکار و حتی کار با افرادی از کشورهای دیگر افزایش یافته است. آموزش این نیروها، مسئله ای است که آموزش آنلاین توانسته راهکار موفقی برای آن باشد. این یکی از مزیت های بزرگ آموزش آنلاین است.

از دیگر مزایای آموزش آنلاین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • آموزش آنلاین هیچ محدودیت و مرزی ندارد

آموزش الکترونیکی بدون احتیاج به سازماندهی زمانی و مکانی، یک محیط فوق العاده آموزشی را فراهم می نماید که هر فرد بتواند از هر مکانی، در هر زمانی و در هر دوره ای که علاقه مند است در آن شرکت کند. این مزیت، بازار گسترده ای را برای سازمان های فعال در صنعت آموزش فراهم می نماید. زمان یکی از محدودیت های مهمی است که برای دانش پذیران و اساتید وجود دارد.

  • آموزش آنلاین جذاب تر است

آموزش آنلاین با استفاده از ابزارهای چند رسانه ای، امکان طراحی دوره های تعاملی را فراهم می نماید. گیمیفیکیشن روش جدیدی در فراوری محتوای آموزش الکترونیکی است که نه تنها شرکت نماینده ها را به طور موثرتری با مباحث درگیر می نماید، بلکه میزان بخاطرسپاری مباحث یاد گرفته شده را نیز در ذهن دانش پذیران افزایش می دهد.

  • آموزش آنلاین مقرون به صرفه است

در آموزش سنتی هزینه زیادی صرف بروزرسانی، ویرایش مداوم و چاپ مجدد کتاب ها و جزوات می گردد اما در آموزش آنلاین این مورد وجود ندارد و محتوای دوره ها بدون هیچ هزینه ای در نرم افزار بروزرسانی می گردد.

  • دوره های آموزش آنلاین را می توان چندین و چندبار استفاده کرد

فراوری برنامه های آموزشی با کیفیت بالا و جذاب می تواند مشمول هزینه های بالایی باشد. اما خبر خوب این است که با استفاده از سیستم آموزش الکترونیکی می توان دوره ها را یک بار ضبط کرد و دفعات زیادی از آنها استفاده کرد به این معنی که با ذخیره و نگهداری از دوره آموزشی برگزار شده، برای دفعات بعدی احتیاجی به برگزاری مجدد دوره نیست و همان دوره ضبط شده را می توان برای کارکنان جدید در سازمان یا دانشپذیران جدید در آکادمی، استفاده کرد. علاوه بر این، اگر این دوره غیرحضوری به وسیله سیستم مدیریت یادگیری lms، نرم افزار ویدئو کنفرانس و یا نرم افزار آکادمی ارائه گردد، شرکت نماینده ها می توانند به راحتی به محتوای دوره، مراجعه نموده و در صورت فراموشی به راحتی آن را مرور نمایند.

  • آموزش آنلاین منجر به کاهش زمان آموزش می گردد

تحقیقات نشان داده اند که آموزش های آنلاین در مقایسه با آموزش به روش سنتی، زمان آموزش را تا 60٪ کاهش می دهد.

ابزار آموزش الکترونیکی

سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی یا LMS: ال ام اس مخفف عبارت Learning Management System بوده و نمودی از نفوذ فناوری اطلاعات ارتباطات به حوزه آموزش و فرآیند یاددهی، یادگیری است. ویژگی اصلی و اساسی سامانه آموزش الکترونیکی (lms)، علاوه بر دسترسی آسان به اطلاعات، ویژگی ارتباطی و تعاملی آن است. این نرم افزار دو ویژگی ممتاز برای یادگیری اثربخش دارد:

  • بر خودآموزی تاکید دارد و توسعه آن را به بهترین وجه ممکن فراهم می نماید. با تشکیل کلاس و کنفرانس مجازی و محیط های گفتمان گروهی، فرصت های لازم برای تعامل، تبادل نظر و یادگیری مشارکتی را در دانشجویان گسترش می دهد.
  • نرم افزارهای ویدئو کنفرانس تحت وب مانند نرم افزار ادوبی کانکت که اجازه برگزاری هر جلسه آنلاین از جمله جلسات آموزشی و کلاس آنلاین را می دهد.

شرکت پافکو با ارائه سیستم مدیریت یادگیری ال ام اس، توانسته است گامی مثبت در جهت رشد صنعت آموزش کشور بردارد.

علاقه مندان و صاحبان موسسات آموزشی و کسب و کارهای مرتبط با صنعت آموزش می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، از سایت پافکو به آدرس www.pafcoerp.com بازدید نمایند و در صورت احتیاج به مشاوره با شماره تلفن 021-41986 در ارتباط باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 21 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mykonos.ir شناسه مطلب: 582

به "انواع ابزار های آموزش الکترونیکی و آموزش مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع ابزار های آموزش الکترونیکی و آموزش مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید